Nyheter

Pressmeddelande: ICA-klassikern

2016-03-21

Gör Klassikern på hemmaplan

Genom ett unikt samarbete mellan ICA, En Svensk Klassiker och Actic kan nu ICA:s kortkunder få möjlighet att göra En Svensk Klassiker på hemmaplan. I ICA-klassikern byter man ut Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet till spinngcykeln, löpbandet, stakmaskinen och simhallen. Actic är utvald träningspartner i projektet. På Actic finns certifierad personal som vägleder och inspirerar ivriga ICA-klassiker-deltagare till stordåd.

Actics vision om ett friskare samhälle genom träning går hand i hand med ICA:s hälsosatsning ”Var med och må bra”. Actic och ICA har ett gemen-samt tydligt mål om att uppmuntra till goda vanor på dina egna villkor, det gäller både träning och kost. ICA-klassikern är en av Sveriges största hälsosatsningar någonsin och som sträcker sig över ett helt år.

  • ICA-klassikern kan du köra på alla Actics gym från Ystad till Kiruna. Du kan staka dig fram i maskinen, gå på spinningpass, simma i bassängen eller springa på löpbandet. 60 av våra 108 gym är dessutom ICA-klassiker-certifierade. Det innebär att personalen är särskilt utbildade för att hjälpa dig på vägen, säger Christer Zaar, VD på Actic.

ICA-klassikern är en digital plattform, se www.ica.se/klassikern där man registrerar sin fysiska aktivitet på väg mot mål. Första datum för deltagarna att registrera sina aktiviteter i cykling är den 11 april och deltagarna har sedan nio veckor på sig att cykla sträckan som motsvarar Vätternrundan.

Om ICA-klassikern

Den består av samma fyra moment som En Svensk Klassiker: 300 km cykling, 3 km simning, 30 km löpning/gång och 90 km längdskidor/stavgång. Deltagarna har flera veckor på sig för att klara varje moment som registreras i en app. 

ICA-klassikern på Actic

Actic har erbjudanden under varje moment som hjälper deltagarna att enklare komma igång och klara sin ICA-klassiker.

Se alla gym som är ICA-klassiker-certifierade.

Actic är ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag med 160 000 medlemmar på över 100 anläggningar, från Ystad till Kiruna. Företagets fokus ligger på att skapa ett friskare samhälle genom att inspirera och engagera alla människor till en bättre hälsa och ökat välmående. Actic finns också i Norge, Finland, Tyskland och Österrike. Actic grundades 1981.

Frågor och Svar