Konditionsträning

Det mesta i livet blir lite enklare och roligare om du har bra kondition.

Dessutom mår kroppen bättre rent fysiskt. Hjärtat blir starkare, syresättningen ökar, vilopulsen sänks och du minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Du förbättrar även ditt näringsupptag och ökar kroppens förbränning av kalorier.

Hos oss på Actic kan du träna kondition på gym på många olika sätt. Roddmaskin, crosstrainer, cykel och löpband ger bra kondition. På många av våra anläggningar kan du också välja mellan mängder av gruppträningspass som spinning, box och cirkelträning. Även simträning är bra för konditionen. Flera av våra anläggningar ligger i anslutning till en simhall och då ingår även simning i medlemskapet.
Kombinera gärna konditionsträning med styrketräning för bättre variation. Träning två till tre gånger i veckan ger en bra grund. På flera anläggningar kan du även boka en personlig tränare.

Löpbandet

På alla våra gym hittar du det klassiska löpbandet, ett utmärkt alternativ till att springa ute. På löpbandet bestämmer du själv hur tuffa backar du ska springa uppför, och i vilken fart. Indoor Running är ett av våra många konditionspass.

Roddmaskin

Gymmets roddmaskin är perfekt som uppvärmning innan ett styrkepass, men funkar även bra om du vill köra ett helt pass med effektiv helkroppsträning. När du ror aktiveras alla kroppens större muskelgrupper så att du snabbt får upp pulsen och ökar syreintaget, det vill säga förbättrar konditionen.

Spinningcykel

På våra konditionsavdelningar hittar du även motionscyklar. Att cykla är ett av de enklaste sätten att motionera på, och det är en supereffektiv och medryckande konditionsträning. Svettgaranti och trötta muskler utlovas!

Crosstrainer

Att konditionsträna på crosstrainern är skonsamt för lederna och ett effektivt sätt att få upp pulsen. Justera motståndet i steg och handtag för att ge både armar och ben en rejäl utmaning, vilket även påverkar mag- och ryggmuskler.

Vi hjälper dig hitta rätt

På Actic har du alltid tillgång till utbildade instruktörer som mer än gärna hjälpa dig hitta rätt bland våra maskiner och träningsredskap. Tveka inte att fråga oss om hjälp!

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss