Inspiration

Personlig tränare svarar på frågor!

Personlig tränare Richard delar med sig av sina erfarenheter

Richard Norberg jobbar som personlig tränare och gruppträningsinstruktör på Actic Lund Olympen sedan 2015. I hans arbete hjälper han medlemmar med deras träning och ger dem olika verktyg för att nå sina mål. Under åren har Richard hjälpt klienter med allt från att få tillbaka styrka, rörlighet och balans efter allvarlig sjukdom, förbättra löpningen för distanslopp och utveckla skidåkningen genom allsidig träning. 

Vilka är fördelarna finns det med att träna med PT ?
Ökad motivation, hjälpa med teknik och övningar som är anpassade efter individens mål, behov och förutsättningar. Träningen blir varierande och utmanande.
 
Berätta kring en medlem och hens tanker innan och efter ett pt pass med dig?
Personen är oftast på bättre humör, gladare, piggare när hen går från träningen än när hen kom dit. Både jag och klienten blir ibland positivt överraskade över hens kapacitet, och det är värt hur mycket som helst!
 
Vad brukar du ofta höra från medlemmar som tränar med dig för första gången? Finns det något som ofta kommer upp? 
Förstagångstränande blir oftast överraskade när jag påpekar sådant de aldrig har tänkt på förut, t.ex. att de rör sig på ett särskilt sätt, att det finns någon obalans eller assymetri i styrka. Därifrån är det ganska lätt att gå vidare.
 
Finns det någon information som du tycker är viktigt att man lyfter när vi pratar om PT-träning?
Att personlig träning är en investering i din egen hälsa och välbefinnande. Det finns ingen quickfix för att må bra, utan det handlar om att träna, äta och sova på ett långsiktigt hållbart sätt!
 
Ett citat från en av Richards klienter:
”Att träna med PT har gjort att träning har gått från ett nödvändigt ont till att bli en av veckans höjdpunkter och som bonus har min familj fått en piggare och gladare mamma och fru”

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss