Inspiration

Nyttja ditt friskvårdsbidrag!

Så här kan du få ut det mesta av ditt friskvårdsbidrag

Det är ingen hemlighet att många arbetsgivare idag erbjuder friskvårdsbidrag som en förmån för sina anställda. Varför? Jo, svaret är enkelt - för att främja en god hälsa bland sina medarbetare. Men vad innebär egentligen detta friskvårdsbidrag och hur kan du dra nytta av det? Här delar vi med oss av några tips för att underlätta för dig.

Vad är friskvårdsbidrag?

Friskvårdsbidrag är ett bidrag som arbetsgivare erbjuder sina anställda för att uppmuntra dem att investera i sin fysiska och mentala hälsa. Principen är enkel – du, som anställd, kan lämna in kvitton för dina friskvårdsutgifter och få dem återbetalda av din arbetsgivare. Det är en värdefull möjlighet att investera i din hälsa och välbefinnande, men det finns några viktiga detaljer att ha i åtanke som vi kommer guida dig genom.

Vad ingår i friskvårdsbidraget?

En positiv nyhet är att från och med 2018 kan du använda ditt friskvårdsbidrag för personlig träning, vilket är en perfekt möjlighet för dig oavsett om du behöver hjälp med att komma igång med träningen eller med att ta din träning till nästa nivå. Sedan tidigare har du även möjligheten att använda friskvårdsbidraget för att betala ditt gymkort, för gruppträningspass och för simning. Detta innebär att den största delen av Actics utbud faller inom ramen för det du kan använda ditt friskvårdsbidrag till, smidigt va? Utöver träningsrelaterade aktiviteter kan du också använda friskvårdsbidraget för en rad andra hälsofrämjande tjänster som exempelvis massage, rådgivning om stress, kost och rökavvänjning, pausgympa, yoga och qigong.

Hur kan jag betala med mitt friskvårdsbidrag?

Friskvårdsbidrag är en förmån som inte bara främjar din hälsa och välmående utan också kan ge ekonomiska fördelar. Här listar vi flera olika sätt på hur du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag hos oss på Actic, både för om ditt företag är kopplat till en friskvårdsleverantörer eller om du bara behöver ett friskvårdskvitto på din betalning.

1. Medlemskap – månadsbetalning

Betalar du ditt medlemskap via autogiro varje månad kan du ta ut ett kvitto på mina sidor för dina utförda betalningar och lämna in till din arbetsgivare som underlag för friskvårdspengen.

2. Medlemskap – förbetalning

Ett smidigt sätt är att förbetala ditt medlemskap, där du som medlem hos Actic kan göra det enkelt. Genom att förbetala ditt medlemskap kan du använda hela summan av ditt friskvårdsbidrag och få ett kvitto på hela beloppet. Den summan dras sedan från din ”pott” tills den är slut. Efter det börjar autogirot att dras från ditt bankkonto.
EXEMPEL PÅ HUR FÖRBETALNINGEN KAN FUNGERA:
Lisa har ett friskvårdsbidrag på 2000 kr. Hon köper ett medlemskap på Actic för 249 kr per månad i januari. Lisa betalar in hela beloppet, 2000 kr, till Actic, som sedan lägger det i en ”pott” i deras system. Hon får ett kvitto på 2000 kr som hon lämnar till sin arbetsgivare och får då utbetalt hela 2000 kr i friskvårdsbidrag. Varje månad dras 249 kr från Lisas ”pott” tills den är tom. Det innebär att hennes ”pott” räcker i 8 månader. Efter det dras betalningen från hennes bankkonto. När Lisa får ett nytt friskvårdsbidrag kan hon enkelt ladda upp det i sin ”pott” igen.

3. PT-timmar

Sedan slutet av januari 2018 så har det klubbats igenom att det nu är tillåtet att köpa personlig träning för sitt friskvårdsbidrag, upp till maximalt 5000 kronor per år. Du kan smidigt betala för dina PT-timmar i förskott på plats i gymmet för att då få ett fysiskt kvitto du kan redovisa. Läs mer om våra PT-tjänster här.

4. Förmånsportalen Benify

Som medlem gör du en beställning via Benifyportalen, därefter skickas ett beställningsunderlag till Actics kundsupport som skapar medlemskapet och skickar en bekräftelse till dig. Du kan även välja att genomföra en förskottsbetalning via Benify. Detta görs på samma sätt på Benifyportalen genom att klicka på ”befintligt autogrio”.

5. Förmånsportalen Wellnet

Precis som ovanstående gör du en beställning hos Wellnet som kundsupporten sedan får in ett underlag på. Vanligtvis är det då en summa pengar som anges, detta används sedan som förskottsbetalning för medlemskapet (ej fulla medlemskap). För att detta ska gå igenom behöver du alltså ha ett pågående medlemskap hos oss.

6. Förmånsportalen Epassi

Du genomför köpet via ePassi och visar sedan upp köpet för personalen på anläggningen. De läggar sedan in pengarna som en förskottsbetalning på ditt medlemskap.

7. Förmånsportalen Edenred

Edenred är kopplat till ert kortkonto. Ni går då ner till anläggningen och betalar en viss summa pengar som sedan dras av från ditt friskvårdskonto. Pengarna läggs in som en förskottsbetalning på ditt medlemskap.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss