Bättre vanor

Håll kroppen i form med cykling

Cykelträning är ett väldigt bra sätt att hålla kroppen i form och det är något som alla kan utöva det spelar ingen roll hur du ligger till styrke- och konditionsmässigt.

När du cyklar får hela kroppen arbeta och med regelbunden träning kommer du få resultat. Cykling är också skonsam träning för kroppen på det sättet att det inte belastar dina knän på det sätt som löpning gör.

Förbättrar konditionen avsevärt

När du cyklar tränar du framförallt några av de största musklerna som finns i din kropp. Det är lårens framsidor och sätesmusklerna. Detta gör cykling till en utomordentlig konditionsträning eftersom det krävs mycket av din kropp när de stora musklerna arbetar. Musklerna kräver att hjärtat pumpar runt mer blod. Det i sin tur hjälper hjärtat att förbättra sin prestation vilket gör att det arbetar bättre både när du tränar men också när du vilar. Din vilopuls kommer alltså att sjunka.

Gällande träning av hjärtat och cirkulation står sig cykling gott och väl i konkurrensen med både löpning som simning på det området. Även om vi tittar på muskelstyrka och uthållighetsträning. Det är egentligen endast när det rör sig om smidighet som cykeln inte kan konkurrera eftersom du sitter i en konstant ställning. Därför rekommenderar vi att du kompletterar cyklingen med stretchövningar.

De absoluta fördelarna med cykling är ganska uppenbara. Från att vi lär oss cykla som barn kan vi utöva denna motionsform. Det är fantastiskt skönt att ge sig ut och cykla när det är fint väder och en perfekt aktivitet både när du är på semester utomlands eller är vid sommarstugan.

Kör hårt och glöm inte hjälmen!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar