cykling-vattern_actic

Actics sista minutentips inför Vätternrundan

Nu är det bara dagar kvar till Vätternrundan och nu börjar längtan komma att få stå på startlinjen i Motala och påbörja resan. Inför loppet kan det vara skönt att tänka igenom vilka sista förberedelser som bör göras för att vara förberedd och kunna lägga fokus på att njuta av upplevelsen.

Åsa Dahlqvist, Personlig tränare och cykelentusiast på Actic Olympen, tipsar här om vad du bör tänka på sista dagarna innan startskottet går.

  • Cykla i invanda kläder och på invant cykelmaterial. Nya kläder kan skava och nya däck kan ge dig en helt annan cykelupplevelse. Kör på samma material som du har tränat i.
  • Var stolt över de förberedelser du gjort! Känn ingen press att stressa fram mil sista veckan, arbeta utefter de förberedelser du har gjort.
  • Ge kroppen den kost den är van vid. Under loppet ska du ta med dig den mat och dryck som du är van vid under dina träningspass, ny kost kan din mage reagera på och du vill inte ha en orolig mage under loppet.
  • Kolla igenom ditt verktygskit till cykeln så att alla delar finns där och så att ingenting är trasigt. Pumpa gärna upp innerslangen till däcket för att se så att den inte har några sprickor.
  • Se till att du har kläder så att du kan klä dig i många tunna lager. Vädret kommer att förändras under loppets gång, då är det bra att kunna variera din klädsel.
  • Se fram emot loppet! Ge dig själv en boost av positiv energi genom att tänka hur roligt det ska bli att få delta i loppet. Med hjälp av en positiv inställning och viljan att gå i mål kommer göra att du tar dig i mål.