Äta rätt

Smarrig botevecrunch

Starta dagen med en riktigt god bovetecrunch skapad av Svenska Kocklandslaget. Servera med naturell yoghurt för en härlig start på dagen!

Ingredienser:

  • 3dl helt bovete
  • 6dl vatten
  • 1dl solrosfrön
  • 1dl linfrön
  • 1dl Psylliumfrö
  • 1tsk malen ingefära
  • 1msk honung
  • 2st granatäpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 80grader. Ta ur kärnorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sila bort saften och lägg kärnorna på plåten. Torka i ugn ca 4 timmar. Låt kärnorna svalna och mixa sedan lätt i kryddkvarn.

Lägg helt bovete i vatten över natten.  Sila av vattnet och lägg ut bovetet på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader och sätt in plåten. Rosta i ca 25 minuter. Bovetet ska bli knaprigt och rostat. Vänd sedan ner solrosfrö, linfrö, psyllium, malen ingefära. Rippla över lite honung och in i ugnen 5-6 minuter på 200 grader igen. Ta sedan ut och låt svalna.

Låt ugnen svalna till 80grader. Ta ur kärnorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sila bort saften och lägg kärnorna på plåten. Torka i ugn ca 4 timmar. Låt kärnorna svalna och mixa sedan lätt i kryddkvarn.

Visste du att?

Granatäpple är rikt på antioxidanter och C-vitamin. Studier visar att det är förebyggande mot cancer & åderförkalkning.

Smaklig måltid önskar Svenska Kocklandslaget!

www.kocklandslaget.se