biffar-broccoli

Nötfärsbiffar med broccoli- och blomkålspuré

Nötfärsbiffar med grönsakspuré kan bli en hälsosam och enkel vardagsmat. Purén är supergod och går snabbt att göra, ett perfekt alternativ till potatis, ris och pasta. Både broccolin och blomkålen innehåller en massa vitaminer och mineraler, främst vitamin C.

4 portioner

Ingredienser

Nötfärsbiffar
1 gul lök
100 g färska champinjoner
400g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl turkisk yoghurt
1 msk smör

Broccoli- och blomkålspuré
1 blomkålshuvud
1 broccolibukett
½ dl turkisk yoghurt
Salt & peppar

Tillagning

Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka champinjonerna. Blanda färsen med lök, champinjoner, ägg, salt, peppar och turkisk yoghurt till en len och jämn smet. Forma till biffar och stek i smör i en stekpanna, ca 3-4 min per sida tills att det fått en fin färg och är genomstekta. Dela blomkålshuvudet och broccolin i små buketter och koka tills att det blivit mjuka, ca 3-4 min. Häll av det mesta av vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med en stavmixer, rör ner turkisk yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med purén och grönsallad.

Näringsvärde per 100g
83 Kcal
8.1 g Protein 4.3g Fett 2.5g Kolhydrater