Äta rätt

Majsknäcke

Knäckebröd finns i många olika varianter. Det här brödet är gjort på majsmjöl. Det är snällt mot magen och är naturligt fritt från gluten. Brödet passar perfekt som mellanmål eller kanske som ett tillbehör till helgens tacomiddag?

1 sats

Ingrediensermajsknacke

2 dl majsmjöl
½dl linfrön
½dl sesamfrön
¾ dl solroskärnor
¼ dl pumpakärnor
½dl olja
2 ½dl kokande vatten
Flingsalt

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt. Tillsätt olja och vatten och rör ihop. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå, kavla pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 45-60 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Näringsvärde per 100g
514 kcal
14.2 g protein
34.8 g fett
32.6 g kolhydrater