Äta rätt

Korv och grönsakswok med stekt ris

Fyll din tallrik med wokade grönsaker, kryddstark korv och stekt ris. Perfekt att ta med i lunch lådan eller att äta som middag på kvällen efter träning då du får i dig proteiner från de ekologiska äggen.

4 portioner

Ingredienserwok-ris-broccoli

Wok:
4 kryddstarka korvar med hög kötthalt
1 broccolibukett
4 morrötter
2 dl socker ärtor
100 g zucchini
100 g aubergine
1 dl strimlad vitkål

Stekt ris:
2 dl kokt fullkornsris
1 dl frysta ärtor
1 burk majs
1 gul lök
4 ekologiska ägg

2 dl creme fraiche 15%
Skalet från 1 citron + saften från ½ citronen

Gör så här:

Skiva korven i cm stora bitar och stek färdig i lite rapsolja, skiva alla grönsakerna till woken i lagom stora bitar och låt stekas tillsammans med korven. Grönsakerna ska bli varma men fortfarande vara knapriga.

Stek den gula hackade löken gyllene i lite rapsolja i en gryta, lägg i det kokta riset, ärtorna och majsen och knäck över äggen, rör hela tiden tills äggen stelnat till tillsammans med riset. Det ska bli lite grynigt.

Servera tillsammans med creamfraish utblandat med citron skal och citron saft.

Näringsvärde per 100g
129 kcal
6,0 g protein
6,3 g fett
12,2 g kolhydrater