saffranskesella

Kaneläpple med saffranskesella

Njut i mellandagarna av en god efterrätt med julens smaker av kanel och saffran. Kan vara gott med en lättare efterrätt efter julens mat. Varför inte byta ut pepparkakorna till eftermiddagskaffet mot kaneläpple med saffranskesella.

4 portioner

Ingredienser

3 goda äpple
1 ½ dl kesella
1 tsk honung
1 tsk kanel
1 tsk saffran

Tillagning

Skiva äpplena i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form och strö över kanelen. Sätt in i mikron på full effekt ca.1 min, blanda runt äpplena och kanelen och värm igen tills äpplena blivit mjuka och det bubblar ur dem.

Blanda kesellan med saffran och servera till de varma äpple klyftorna och häll över saften som rinner ur äpplena.

Näringsvärde per 100g

150 kcal

5,2 g protein
5,4 g fett
14,7 g kolhydrater