Fyllda lammfärsbiffar

Det sägs ofta att lamm smakar kofta. Detta är givetvis en smaksak, beroenden på hur du tillagar och smaksätter lammköttet. Här sätts smak från vitlök, stekta grönsaker och fetaost. Lammfärs har en bättre fettsammansättning än nötfärs vilket gör att det inte bara är gott utan också nyttigt.

 

4 portioner

Ingredienser

500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk hackad basilika
salt, peppar

Fyllning
100 g squash
100 g röd paprika
100 g fetaost 10 % fett
Olivolja
salt, peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka vitlöken. Blanda färs, ägg, vitlök, örter salt och peppar. Skär squash och paprika i små bitar och fräs i olivolja några minuter. Ta av grönsakerna från värmen och smula ner fetaosten, rör om. Smaka av med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar. Forma varje del till en boll och gör ett hål i mitten där du lägger i fyllningen. Tryck ihop färsen och lägg bollarna på en smord, ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Servera biffarna till en god sallad.

Näringsvärde per 100g:

143 kcal

13.6 g protein
9.3 g fett
1.1 g kolhydrater