Inspiration

Säg hej till våra medlemmar

Vi är så glada över alla våra medlemmar och att få verka för ett friskare samhälle genom träning varje dag! Vill du också dela med dig av dina träningsupplevelser hos oss? Skicka in dina svar här! 

Birgitta, medlem sedan 2002

''20 år som medlem och jag trivs fortsatt alldeles utmärkt. Jag tränar för att hålla igång kroppen och uppleva förnöjsamheten med sig själv när jag går hem efter ett träningspass.''


Varför tränar du?

För att hålla igång kroppen och uppleva förnöjsamheten med sig själv när jag går hem efter ett träningspass.

Hur länge har du tränat hos och vad fick dig att börja träna på Actic?

Jag började träna hos er då jag flyttade till Varberg för 20 år sedan. Då jobbade jag i kommunen sedan region Halland som hade bra avtal med er och sedan har jag blivit kvar och trivs alldeles utmärkt.

Vad tränar du helst och vart hittar du inspiration till din träning?

Jag tränar enbart vattenträning, det passar mig! Därför trivs jag så bra här på Actic Friskvågen och varmbadsbassängen. Inspirationen hittar jag i musiken det varma vattnet i bassängen.

Ditt bästa tips för att komma igång och hålla kvar i träningen, vad är det?

Mitt bästa tipps att hålla kvar motivation är att jag får en kick av vattenträning och den härliga känslan när jag går hem efter ett pass. Både kroppen och själen applåderar mig.

Joakim, medlem sedan 2016

''Jag började träna på Actic för att även få tillgång till simning och bad i medlemskapet. Det finns bra utbud av gruppträningspass att tillgå när min motivation att träna själv tryter.''


Varför tränar du?

För att ha både den fysiska och psykiska orken att hantera vardagen.

Vad gillar du bäst med Actic?

Att det är lugnt och skönt utan massa stim. Även ett bra utbud av pass att tillgå när motivationen att träna själv tryter.

Hur länge har du tränat hos och vad fick dig att börja träna på Actic?

I 5 år. Jag kände att det va dags att komma tillbaka till någon slags vettig form, och som f.d simmare valde jag Actic för att det även gav tillgång till det kommunala badet.

Vart hittar du inspiration till din träning och vad tränar du helst?

Framförallt inom biomekaniken. Att träna på ett sätt som optimerar ett rörelsemönster utan att riskera onödig förslitningar eller skador är A och O. Det finns en guldgruva av information och formtips på Youtube om man kan se bortom influencers som jagar likes. Jag har föredrar att vara allsidig, men under pandemin har det blivit stort fokus på ren styrketräning.

Ditt bästa tips för att komma igång och hålla kvar träningen som rutin?

Börja lugnt! Max 2 pass i veckan första månaden. Planera ditt pass innan du går till gymmet så att du vet vad du ska göra, och gör sedan inte mer än du planerat. Det är lätt att ryckas med när formen känns bra och då vilja passa på att köra lite extra! Gör inte det! Om kroppen inte är beredd på den extra ansträngningen så kommer huvudet inte vilja göra om det och våndas för nästa pass. Då är det bättre att sluta på topp när man känner att man kan mer, så kommer kroppen längta till nästa pass istället. När rutinen väl sitter kan du pressa dig hur mycket du vill.

Jennie, medlem sedan 2003

Det bästa med Actic är utan tvekan de engagerade instruktörerna och energin man får från de andra medlemmarna! Jag gillar även att jag kan träna på fler Actic gym i mitt medlemskap, det gör utbudet ännu större!


Varför tränar du?

Jag började träna för att hålla mig i form och undvika skador, nu tränar jag mest för att det är så kul och känns bra i hela kroppen. Högevall har blivit som ett andra hem och jag tillbringar stora delar av min fritid här. Har genom träningen funnit många nya vänner som jag umgås med även utanför gymmet.

Vad gillar du bäst med Actic?

Det bästa med Actic är utan tvekan de engagerade instruktörerna och energin man får från de andra medlemmarna. Jag gillar även att jag har möjlighet att träna på Actics andra anläggningar, det gör utbudet ännu större.

Hur länge har du tränat hos och vad fick dig att börja träna på Actic?

Sedan 2003 (känner mig nästan som en inventarie)!

Vart hittar du inspiration till din träning och vad tränar du helst?

Efter en lång dag på jobbet lockar soffan ibland lite mer än gymmet, men då tänker jag på hur bra det känns när jag väl tar mig dit. Även om jag inte alltid orkar köra ett tungt pass, så vet jag att den lilla träningen jag kör är bättre än inget. Jag mår bra av att träna och jag har inga planer på att sluta, jag är på Högevall för att stanna! Jag tränar helst gruppträning! Mina favoritpass är Cardio Fight, Tabata och ATC. Och det kombinerar jag gärna med en stund på crosstrainern.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss