Inspiration

Så blir du sommarstark!

Bli stark med 8 enkla styrkeövningar

Ibland är det enklaste också det bästa. Du behöver inte krångla till det med semesterträningen om du inte vill. Det viktigaste är att du håller igång så att du inte hamnar i komma-igång-fällan igen i september. Behåll din grundstyrka med enkla och bra styrkeövningar som håller igång dina muskler, men också ditt flås. Håller du bara ett högt tempo kommer passet att dubbla som både styrke- och konditionspass, vilket även gynnar dig som löpare.
Upplägget är enkelt, du kör 10 repetitioner av alla övningar första varvet, sedan minskar du med en repetition varje varv. Du kommer alltså att köra 10 varv, men det sista varvet kör du bara 1 repetition av varje övning.
Blev det för lite? Ja, men då behöver du bara öka repetitionerna och börja med 15 eller kanske 20 repetitioner. Eller så minskar du inte alls antalet repetitioner, utan kör 10 repetitioner av alla övningar, alla 10 varv.

Planka med axeltouch

Stå i en hög planka på tår och händer. Se till att du inte svankar. Nudda nu vänster axel med höger hand och sätt tillbaka den i golvet. Nudda sedan höger axel med vänster hand. Fortsätt att alternera tills du har gjort rätt antal repetitioner på båda sidor.

Benböj

Stå axelbrett isär med fötterna. Gå ner i en så djup benböj som du kan utan att tappa hållningen i ryggen. Pressa dig tillbaka upp. Vill du utmana dig kan du sträcka armarna upp över huvudet när du går ner i benböjen.

Hög planka med framåtvikt

Stå i en hög planka på händer och tår. Glid nu långsamt fram med vikten över axlarna så att du hamnar på ovansidan av tårna. Gå så långt du kan, gör en minipaus och vänd sedan tillbaka. Stå så och flytta tyngden fram och tillbaka.

Diagonala fällknivar

Ligg på rygg med armarna och benen lite utåt, som en stjärna. Res upp överkroppen och lyft samtidigt ena benet och möt motsatt hand med motsatt fot diagonalt. Gå tillbaka ner och byt sida. Om inte handen kan möta foten, låt den möta underbenet eller knät i stället. Fortsätt att alternera tills du har gjort rätt antal repetitioner på båda sidorna.

Utfall i olika riktningar

Stå höftbrett isär med fötterna. Gör ett utfall framåt med höger ben och kom tillbaka. Nu gör du ett till utfall med höger ben åt sidan. Kom tillbaka och gör ett utfall bakåt. Kom tillbaka och byt till vänster ben. Se till att komma djupt i varje repetition, det är inte bara små kliv.

Armhävning med knä-touch

Stå i armhävningsposition. Gör en armhävning, på vägen upp touchar du knät med höger arm på vänster knä. Nästa armhävning touchar du vänster arm på höger knä. Repetera.
Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss