Gruppträning

Power

Skivstångspass med Actic Power

Power är vår egna förkoreograferade skivstångsklass där kroppens stora muskelgrupper tränas. Bland annat körs klassiska styrkeövningar som knäböj, marklyft, rodd, utfall och bicepscurl. Power är en klass som fokuserar på styrka och muskeluthållighet.

– Du kan komma som nybörjare. Om du tränar Power regelbundet kommer du att på sikt känna av alla fördelarna som passet ger. Och om du tränat andra skivstångspass förut kommer du att känna igen många av övningarna och upplägget. Även här handlar det om att träna hela kroppen med en skivstång med vikter, säger Sofia Harre-Wallén, gruppträningsansvarig på Actic.

Allsidig träning med Power

Styrketräning ger inte bara styrka, utan också koordination, kondition och kroppsmedvetenhet. Dessutom ger skivstångspass som Power, där man kör många repetitioner av en och samma övning, bra muskeluthållighet.

– Passet består av grundövningar som knäböj, marklyft, både vanliga och raka, rodd och utfall. Sedan skiljer sig upplägget åt, mellan dem olika releaserna, för resten av muskelgrupperna, men man kör igenom hela kroppen, säger Sofia.

Är du helt ny kommer du att få hjälp med såväl teknik som viktrekommendationer. Under skivstångspasset kommer instruktören att visa och förklara hur du ska göra övningarna och dessutom berätta om du ska sänka eller höja vikten från föregående övning. Speglarna i salen ger dig också bra hjälp eftersom du hela tiden kan titta att du inte gör fel.

Utgå från dina egna förutsättningar

Exakt vilken vikt du tar på stången under power träningen är så klart upp till dig, passet är tänkt att kunna passa i princip alla och det går att köra med mycket låga vikter för dig som är ovan, har kommit tillbaka från en skada eller till exempel fått barn, till rejält tungt om du är vältränad. Men håll i hatten. Det är lätt att bli övermodig, men det rekommenderas inte att lassa på allt för mycket om du inte har kört så många skivstångspass. Vänta tills tekniken sitter och kroppen har vant sig lite.

Kombinera gärna Power-passen med till exempel rena konditionspass som simning, aerobics eller löpning och rörlighetspass som yoga eller Actic Dynamic Flex.

Ett gruppträningspass skapat av proffs

För att du ska känna dig trygg i din träning är Power skapad av gruppträningsspecialister, licensierade personliga tränare, koreograf och legitimerad sjukgymnast.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar