Power

Skivstångspass med Actic Power

Power är vår egna förkoreograferade skivstångsklass där kroppens stora muskelgrupper tränas. Bland annat körs klassiska styrkeövningar som knäböj, marklyft, rodd, utfall och bicepscurl. Power är en klass som fokuserar på styrka och muskeluthållighet.
– Du kan komma som nybörjare. Om du tränar Power regelbundet kommer du att på sikt känna av alla fördelarna som passet ger. Och om du tränat andra skivstångspass förut kommer du att känna igen många av övningarna och upplägget. Även här handlar det om att träna hela kroppen med en skivstång med vikter, säger Sofia Harre-Wallén, gruppträningsansvarig på Actic.

Allsidig träning med Power

Styrketräning ger inte bara styrka, utan också koordination, kondition och kroppsmedvetenhet. Dessutom ger skivstångspass som Power, där man kör många repetitioner av en och samma övning, bra muskeluthållighet.
– Passet består av grundövningar som knäböj, marklyft, både vanliga och raka, rodd och utfall. Sedan skiljer sig upplägget åt, mellan dem olika releaserna, för resten av muskelgrupperna, men man kör igenom hela kroppen, säger Sofia.
Är du helt ny kommer du att få hjälp med såväl teknik som viktrekommendationer. Under skivstångspasset kommer instruktören att visa och förklara hur du ska göra övningarna och dessutom berätta om du ska sänka eller höja vikten från föregående övning. Speglarna i salen ger dig också bra hjälp eftersom du hela tiden kan titta att du inte gör fel.

Utgå från dina egna förutsättningar

Exakt vilken vikt du tar på stången under power träningen är så klart upp till dig, passet är tänkt att kunna passa i princip alla och det går att köra med mycket låga vikter för dig som är ovan, har kommit tillbaka från en skada eller till exempel fått barn, till rejält tungt om du är vältränad. Men håll i hatten. Det är lätt att bli övermodig, men det rekommenderas inte att lassa på allt för mycket om du inte har kört så många skivstångspass. Vänta tills tekniken sitter och kroppen har vant sig lite.
Kombinera gärna Power-passen med till exempel rena konditionspass som simning, aerobics eller löpning och rörlighetspass som yoga eller Actic Dynamic Flex.

Ett gruppträningspass skapat av proffs

För att du ska känna dig trygg i din träning är Power skapad av gruppträningsspecialister, licensierade personliga tränare och koreograf.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss