Bokningsregler

Så här bokar du dina pass

Här hittar du vanliga frågor och svar om hur man bokar pass på Actics hemsida och i appen, samt vilka bokningsregler som gäller för gruppträning.
Du kan boka dina gruppträningsklasser antingen via webben, appen eller via personalen på gymmet.

Bokning av gruppträningsklass

Bokning av en klass kan ske mellan 7-14 dygn framåt i tiden beroende på nivå i MyActic. Det betyder att du snabbt och enkelt kan boka samma klass kommande vecka direkt efter ditt träningspass. Bokningstjänsten är tillgänglig via app/webb dygnet runt. När en klass är färdig faller bokningen bort och du kan åter ha upp till 7 bokningar i rullning.
För att alla ska få möjlighet att upptäcka magin med våra gruppträningsklasser har vi därför valt att justera bokningsreglerna så att det lämnar plats för alla att boka men fortfarande med extra förmån för de medlemmar som är VIP eller Elite.
De regler som gäller med start 31/8 2020 är:
Alla medlemmar kan ha upp till 7 klasser bokade vid en given tidpunkt
• 25% av de tillgängliga platserna kan bokas av VIP & Elit redan 14 dagar innan klassen
• 75% av de tillgängliga platserna kan bokas av ALLA medlemmar 7 dagar innan klassen

Avbokning

Du kan avboka en klass senast 2 timmar innan den börjar. Om man missar att avboka 1 pass får man en varning. Om du missar att avboka 3 klasser under en 30 dagarsperiod kan du inte förboka klasser under 30 dagar. När du får ett bokningsstopp eller varning meddelas du via registrerad mail. Du kan låsa upp din bokningsspärr genom att betala 100kr.
Notera att också köplatsen måste bokas av om man inte ämnar gå på passet.
Du kan boka/avboka klasser via våra appar till iPhone och Android, på actic.se eller på en bokningsterminal på gymmet.

Hur vet jag att jag har en plats?

• Du ser i Actic-appen om du har fått plats på det pass du har bokat.
• Checka in senast 10 minuter innan passet startar för att säkra platsen! Detta gäller även dig som står på kö.
• Du kommer nu endast att behöva checka in dig med ditt kort vid entrédörren eller i receptionen. Då får du automatiskt närvaro på ditt bokade pass.
• Du får ingen pappersbiljett när du checkar in. Vi sparar på miljön!
• Din instruktör ser din incheckning automatiskt.
• Om du är osäker – prata med din instruktör så hjälper de dig!
Inom kort kommer vi att lansera en digital incheckningsbekräftelse direkt i Actic-appen.

Boka köplats

Om klassen är inom 7 dagar och är fullbokad kan du boka dig på kölista. Din köplats kan bli ordinarie fram till 2 timmar innan klassen börjar och du får besked om plats via den mail vi har registrerad hos oss. (Kontrollera att du har rätt mail angiven på hemsidan under Mina Sidor). Du kan avboka en köplats senast 2 timmar innan den börjar.
Från kölista till träning när du kommer till gymmet:
• Checka in via entrédörren eller läsaren i receptionen.
• Du är nu närvarande på gymmet och har möjlighet att få en ledig plats på klassen om inte alla bokade närvarar!
• 10 minuter innan klassen startar aktiveras kölistan
• De som har bokat och har en plats men inte checkat in blir av med platsen och platsen släpps till kölistans incheckade personer.
• Det är ditt ansvar som medlem att följa din köplats och kontrollera om du får en ordinarie plats. Du har full koll på din plats på reservlistan via actic.se och Actic-appen. Se till att ha den senaste versionen av vår app.
• Har du fått en plats på passet från kölistan är du automatiskt närvarande genom att ha checkat in på gymmet – ingen biljett behövs!
OBS! Det är bara passen inom 7 dagar som man kan boka köplats på, de som är i nivå Elite eller VIP kan se 14 dagar framåt, men de passen kan bara bokas till 25%, sedan är de fullbokade utan kö tills att de kommer inom 7 dagar, och då kan man boka på sig igen och bygga på kö om det skulle bli aktuellt.

Gruppträningsschema

Planera din träning upp till 7-14 dagar framåt beroende på nivå i MyActic, genom att ta del av ditt gyms gruppträningsschema på webben eller i appen.
Actic ställer inte in klasser på grund av för få deltagare.
Actic reserverar sig för eventuella akuta förändringar av klasser i gruppträningsschemat. Gymmets personal eftersträvar att informera alla bokade medlemmar via mail (samt gymmets sociala medier) så snart som möjligt.

Drop-in-träning för prova-på medlemmar

Du som provtränar är alltid välkommen att komma till gymmet och kan på plats boka in dig för gruppträning, i mån av plats.
Vid drop-in-träning för icke-medlemmar:
• Du som inte är medlem i hos Actic kan göra en gästbokning i receptionen på plats eller via telefon till gymmet samma dag som klassen genomförs (under högtryck är det dock inte säkert att någon på gymmet hinner svara I telefonen).
• Drop-in-träning kan endast ske under receptionens öppettider och i mån av plats på klassen.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Prova på
Medlems-
service
Medlemsservice