Hitta träningsvanorna med Swica

”Det kravlösa passar mig”

Joanna Swica ska hjälpa till att peppa er till att hitta vettiga och hållbara träningsrutiner inför det nya året. Möt en tjej med båda fötterna i träningen.

Actics nya träningsprofil Joanna Swica har inte alltid tränat som hon gör idag. Hennes träningsliv började på hästryggen och blev så småningom mer än en hobby. Joanna Swica gör sällan saker halvhjärtat utan började tävla i ridning. När hästarna såldes var Joanna 18 år gammal och hon började jobba i krogbranschen.

– Fyra år senare ägde jag inte ens ett par träningsskor. Jag hade gått upp i vikt och gjorde som många andra, började träna för att gå ner de där kilona. Det slutade med att jag åkte jojo upp och ner i vikt, säger hon.

Hon började rita upp planer för sin träning och framförallt hittade hon sitt ”varför”. Varför hon skulle träna. I och med det växte intresset för träningen och hon satte tuffare och tuffare utmaningar för sig själv. Först skulle hon testa att springa 5 kilometer, sedan en mil och kanske testa en halvmara. Sedan ville hon testa crossfit där hon satsade ordentligt.

– Jag har en förmåga att alltid dra allt ett steg längre, skrattar hon.

Joanna har tagit ett halvårs tjänstledigt från sitt jobb på SOS International. Hon känner att hon har jobbat för mycket under ett par år och nu är det dags att ge lite tid för projekt Joanna.

– Jag kände mig ganska sliten, så nu ska jag ta ett halvår och vara lite ledig och träna, säger hon.

Träningen som just nu ligger henne varmast om hjärtat är triathlon, men hon gillar allt med puls och som får henne att svettas mycket. Hon önskar ibland att hon var en yogamänniska, men känner att hon får ut samma mentala avslappning av att ta ut sig totalt istället.

– Det är mycket elitism inom triathlon och det var inte förrän jag läste Sofie Lanttos blogg som jag blev sugen på att testa själv. Hon la ut så härliga cykelbilder och visade det kravlösa med triathlon som också finns. Jag tänkte att just det där kravlösa passar mig.

Nu är det tredje året som hon tränar triathlon och hennes favoritdistans är Ironman då hon får hålla på i flera timmar.

– Den mängd träning som behövs kräver planering. Du skulle se min kalender! Allt är inskrivet, till och med restiden till gymmet. Om jag börjar tumma på något så är man plötsligt en kvart sen och till slut är det inte lönt att göra allt som står inskrivet. Det som står i kalendern ska göras. Träningen är som möten med mig själv som jag bokar in.

Läs mer om Joanna Swicas bästa tips för dig som vill få träningen till en naturlig del i vardagen. Du kan även följa Joannas blogg för mer inspiration. 

 

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar