Simskola

Välkommen till vår simskola i en lugn miljö och i varmt vatten!

Vi erbjuder simskola för barn från 4 år och uppåt i grupper med 3-5 barn/grupp.
Vårt fokus och mål med vår simverksamhet är att lära barnen en god vattenvana, lära ut byggstenar för att bli simkunnig och känna sig trygg i vattnet. Vi arbetar oss sedan successivt framåt för att få en god start inom simningen och teknik i de olika simsätten. Vi vill att barnen ska längta tills nästa sim- tillfälle och därför är våra ledord: Lekfullhet och glädje att få röra sig i vatten!

Simskolans kursstart är:

Hösttermin: Augusti och Oktober
Vårtermin: Januari och Mars
Intensivsimskola: Juni och Augusti
Priset är 1360 kr för 8 tillfällen. I priset ingår 10 klipp bad för barnet att använda under pågående simskoleperiod.
Alla våra simgrupper är 30 minuter/tillfälle.
Frågor? Maila oss på simskola.friskvagen@actic.se eller ring 0340-641164

Våra simgrupper

Krabban 1 Nybörjare 4-5 år:
Inga krav på förkunskaper. Utan förälder.
Här jobbar vi med vattenvana såsom att lära sig doppa huvud, bubbla genom näsa, hoppa från kanten, flyta & att ta sig fram i vattnet oftast genom bensparkar på rygg eller i magläge. Barnen ska på ett lekfullt sätt lära sig simma men även få respekt och lära sig ta sig upp om de skulle ramla i på djupt vatten.
Krabban 2 Fortsättning 4-5 år:
Förkunskaper: Kan doppa huvudet & bubbla med näsan samt ta sig fram i vattnet utan hjälpmedel 5 m på grunt vatten i rygg eller magläge. Vi tränar på att förlänga simsträckorna, provar att simma på olika simsätt dvs crawl, ryggsim & bröstsim, vi bygger på övningar från nybörjarkursen.
Delfinen 1 Nybörjare 6-8 år:
Inga krav på förkunskaper. Utan förälder.
Här jobbar vi med vattenvana såsom att lära sig doppa huvud, bubbla genom näsa, hoppa från kanten, flyta, att ta sig fram på något sätt i vattnet oftast genom bensparkar på rygg eller i magläge. Här börjar armtagen för vissa att introduceras.
Delfinen 2 Fortsättning 6-8 år:
Förkunskaper: Kan doppa huvudet & bubbla med näsan samt ta sig fram i vattnet utan hjälpmedel 5 m på grunt vatten i rygg eller magläge. Vi tränar på att förlänga simsträckorna, provar att simma på olika simsätt tex crawl & bröstsim dvs vi tränar mer på tekniken i de olika simsätten.
Bojen 1 Nybörjare från 8 år:
Inga krav på förkunskaper. Utan förälder.
Här jobbar vi med vattenvana såsom att lära sig doppa huvud, bubbla genom näsa, hoppa från kanten, att ta sig fram på något sätt i vattnet oftast genom bensparkar på rygg eller i magläge.
Bojen 2 Fortsättning från 8 år:
Förkunskaper: Kan doppa huvudet & bubbla med näsan samt ta sig fram i vattnet utan hjälpmedel 12,5 m på grunt vatten i rygg eller magläge. Vi tränar på att förlänga simsträckorna och arbetar med teknikerna i de olika simsätten. Samt introducerar dykning.
Bojen 3 från 8 år
I denna kurs bygger vi vidare på Bojen 2 fortsättning.
Här simmar vi längre sträckor, målet är att klara 200m i de olika simsätten som Bröst, crawl & ryggsim. Samt att kunna simma minst 10 m under vattnet. Vi tränar på att livrädda varandra.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Medlems-
service
Medlemsservice