Simskola

Actic Grosvad

Actic Grosvad

Vi erbjuder simskola på Actic Grosvad för alla åldrar, från babysim till vuxensimskola, med målsättningen att kunna känna glädje och trygghet i och runt vatten och bli simkunnig. Här hittar du information om priser, anmälan och information om varje simkurs.

Priser

• Babysim: 1550 kr
• Simskola: 1550 kr
• Vuxensimskola: 1598 kr

Anmälan och bokning

Anmälan och bokning sker här. Har du frågor eller funderingar är du välkommen med dessa genom att kontakta oss i receptionen

Våra simkurser
 • Babysim steg 1

  Mål med kursen: Att få barnet att upptäcka vattenglädje, och på ett harmoniskt och avslappnande sätt få både barn och förälder att känna sig trygga i vattnet. Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet. Vi introducerar dyket.

 • Babysim steg 2

  Förkunskaper: Ha gått Babysim steg 1. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Fortsätt att utveckla övningarna från steg 1 genom att få barnet att känna sig alltmer tryggt och självständigt i vattnet. Vi påbörjar det viktiga med att greppa kanten ta sig framåt och vänd tillbaka.

 • Babysim steg 3

  Förkunskaper : Har gått babysim steg 2. En badande vuxen med i vattnet. Mål med kursen: Fortsätt att utveckla övningarna från steg 2 genom att få barnet mer självständig i vattnet. Vi lägger ett större fokus på säkerheten i vattnet och självräddning. Målet med Självräddning: vändning och ta sig tillbaka till kanten.

 • Simskola Fokus vattenvana

  · Inga förkunskaper. En badande förälder med i vattnet. · Mål: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp eller förälderns hjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet utan hjälp på grunt vatten. Samt kunna grunderna i bröst- och ryggsim med hjälp av flythjälpmedel. Vi testar även på att vara utan en förälder i vattnet. Målen är för att bli redo för Steg 1. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 1 från 5 år

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet utan hjälp på grunt vatten. · Mål med kursen : Få en ökad vattenvana, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel i minst 15-20 sekunder. För att sedan påbörja grunderna i bröst- och ryggsim för en säker simning Kunna simma minst 8 meter utan flythjälp i bröst- eller ryggsim. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 2

  Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper : Ha en ökad vattenvana, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel i minst 15-20 sekunder. För att sedan påbörja grunderna i bröst- och ryggsim för en säker simning Kunna simma minst 8 meter utan flythjälp i bröst- eller ryggsim. · Mål med kursen: Kunna flyta utan flythjälp, simma 16 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 16 m ryggsim utan flythjälpmedel. Vi börjar även introducera att simma på olika djup. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 3

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Kunna flyta utan flythjälp, simma 16 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 16 m ryggsim utan flythjälpmedel. Vi börjar även introducera att simma på olika djup. · Mål med kursen: Kunna simma minst 25-50 meter bröst- och ryggsim. Vi övar in teknik och kondition i simningen, för att simma på ett bra och säkert sätt när man ska simma långt. Bassängdjupet kommer att ändras mellan lektionerna p.g.a. att vi ska vänja deltagarna av att simma på olika djup. · En lektion ägnas åt vattenlivräddning, kasta livboj, förlängda armen och vattentrampa. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

 • Vuxensimskola

  Förkunskaper: Inga, kursen vänder sig till dig som är minst 18 år och inte är simkunnig. Mål med kursen: På ett säkert och tryggt sätt kunna föra sig i vattnet för att öka vattenvanan och säkerheten i och runt vatten. Kunna flyta på rygg och grunderna i bröst- och ryggsim. Samt kunna simma minst 50 meter bröst- och ryggsim.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss