Inspiration

Fördelarna att träna med PT

1) Du vet inte vart du ska starta
Du får hjälp med att veta vad du behöver börja med utifrån dina behov och mål. Hur du ska lägga upp ett hållbart träningsupplägg som inkluderar alla de aktiviteter du behöver göra. Exempelvis kondition, styrka, rörlighet, antal övningar, antal repetioner och set. Din PT ser till att du får ut mesta möjliga resultat på den tid du har och att du säkert och framgångsrikt bygger upp din kropp. Många startar för hårt och hinner bli sjuka eller skadade innan de ens ha börjat. Din PT hjälper dig att sätta upp mål som är realistiska för dig.
2) Du får inte resultat
Du har som mål att må bra, gå ner i vikt eller bygga muskler men du får inte resultat. Eller du får det periodvis men faller tillbaka i gamla mönster. Din personliga tränare hjälper dig att se över ditt nuvarande träningsupplägg och nuvarande mål. Din PT hjälper dig att få till en hållbar livsstilsförändring med bra vanor och hjälper till att sätta delmål. Din PT kan hjälpa dig att bestämma om dina mål är realistiska och du kanske till om upptäcker att du får resultat på ett annat sätt som du inte förväntat dig. Din PT hjälper dig att hitta motivation och en handlingsplan som fungerar.
3) Du är trött på samma gamla träning du gör
En av grundprinciperna inom träningslära är variation för att få utveckling i din träning. Du bör fundera på en personlig tränare om du är en erfaren träningsperson och kört samma upplägg länge. Att kliva utanför din bekvämlighetszon och testa på nya sätt att träna ger utveckling, resultat och motivation. Även om du träffar din PT mer sällan kan din PT ge dig nya perspektiv och idéer som du kan leka med för att utvecklas!
4) Du vill hålla dig skadefri och frisk
Om du har besvär eller är mån om att hålla dig skadefri bör du anlita en personlig tränare. Din PT gör alltid en ordentlig screening av din kropp och kan upptäcka områden du behöver stärka upp eller arbeta med rörlighet för att förebygga skador. Din PT fokusera på specifika övningar som hjälper dig att bli starkare i i din vardag. Moment som balans, rörlighet och bålstyrka är ofta i fokus. 
5) Du tränar för ett specifikt lopp eller grensport
Om du tränar inför ett specifikt lopp till exempel tjejmilen, en svensk klassiker eller vill komma i form inför golfsäsongen. Då kan en PT hjälpa dig att ta reda på vad dina styrkor och utmaningar är och utveckla din träning och ditt träningsprogram. Din PT vet bäst hur du kan utveckla styrka. Explosivitet eller uthållighet. Du får hjälp med hur du kan periodisera din träning för att nå maximalt med resultat samt se över din teknik för att maximera din kapacitet och minska skaderiskerna.
6) Du behöver motivation och utmaning
En av de största anledningarna till att medlemmar slutar med sin träning är på grund av motivationen. Din PT hjälper dig att hitta vad som motiverar dig och hur du får det att bli hållbart. Många sätter upp för höga mål som i längden blir svåra att hålla. Din Pt hjälper dig att sätta mål som är attraktiva, mätbara och realistiska. Din PT peppar dig och hjälper dig tänkta positivt och utmanar dig samtidigt samt hjälper dig komma utanför bekvämlighetszonen och får dig att utveckla din träning i en takt som är hållbar för dig.
7) Du vill nå en hållbar livsstilsförändring 
Att börja träna kan vara ett stort steg för många. Att dessutom få träningen att bli en hållbar förändring, en del av din livsstil är desto svårare. Din PT hjälper dig att göra träningen till en vana. Genom att arbeta med realistiska mål och hitta din inre motivation får du en hållbar livsstil. Din Pt hjälper dig att utveckla goda vanor och ett steg i taget få dem hållbara.
8) Du vill få ut maximalt med resultat på minsta möjliga tid
En personlig tränare har kunskapen om att lägga upp en träning som ger mest effekt på minsta möjliga tid. Ofta innebär det att träna högintensivt under en kortare period. Din Pt hjälper dig att ta i det lilla extra som får dig att prestera maximalt. Din Pt hjälper dig att hitta tid och lägga upp en träningsplan som fungerar.
9) Om du är gravid eller vill bli, är nybliven mamma eller har barn
En PT hjälper dig att få till en hälsosam träning för att skapa bästa förutsättningar för välmående samt hjälper dig med en säker och effektiv träning i en graviditet eller precis efter.
Att gå igenom en graviditet är en stor omställning för kroppen och din pt hjälper dig att på bästa sätt hitta tillbaka och bygga upp kroppen. Har du barn och både vill hitta tid att träna själv men också inför hälsosamma vanor för dina barn och rörelseglädje. Din PT kan hjälpa dig med träning som ger mest effekt på minsta möjliga tid, eller varför inte träna tillsammans med dina barn och samtidigt skapa förutsättningar för dina barns träningsvanor.
10) Du vill bli gammal och hålla dig frisk 
Ju äldre vi bli desto mer minskar musklerna i kroppen och kroppens funktioner försämras. Viktiga områden att arbeta med ju äldre vi blir är styrka och balans för att minska belastning på leder och skelett. Att arbeta med explosivitet och reaktionsförmåga är andra områden då det är något som försämras med ålders takt. En PT har kunskap om vilka övningar som är viktiga att fokusera på för att bromsa ålderstecken och för att hålla dig frisk. En PT hjälper dig att arbeta med dessa moment och lägga upp en plan för dig

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss