Träningstips

Hitta formen i poolen

Bygg styrka och öka pulsen

På många av våra anläggningar har ni medlemmar tillgång till simbassänger, något som många också ser till att utnyttja. Vattenträning är effektivt och skonsamt och passar perfekt för dig som har problem med lederna, återhämtar dig från en skada eller för dig som bara vill köra helt slut på musklerna. Det går ju att göra så mycket mer än bara simma fram och tillbaka i bassängen. Vi bjuder på ett pass som både bygger styrka och håller pulsen hög.

Det bästa är om du hittar en plats i bassängen där du har vatten upp till axlarna. Jobba sedan i 30–45 sekunder på varje övning och vila tills det har gått en minut. Kör 3–4 varv av hela cirkeln.

OBS! Se till att du har en yta för dig själv i poolen så att du inte stör någon som simmar.

 

X-hopp

Stå med fötterna ihop och armarna ned längs sidorna. Hoppa ut brett med fötterna och dra samtidigt upp armarna kraftfullt så att du bildar ett stort X. Hoppa tillbaka in. Hoppa inte för fort, ta ut rörelserna ordentligt istället.

 

Skidhopp

Stå med fötterna ihop och armarna längs sidorna. Hoppa ut med höger fot fram och vänster bak, samtidigt som du drar fram vänster arm och höger arm bak. Hoppa igen och växla ben och arm.

 

Trampa vatten

Trampa ifrån kraftfullt så att du håller dig flytande. Vill du utmana dig lite extra, bestäm dig för att du till exempel vill ha armhålorna över ytan hela tiden, då kommer du att behöva trampa ännu mer kraftfullt för att hålla kroppen över ytan.

 

Armsvepningar

Stå med armarna utsträckta framför dig. Svep dina raka armar bakåt med handryggarna bakåt, tills armarna är i linje med din kropp. Svep sedan fram armarna igen. Fortsätt svepa armarna fram och bak och försök samtidigt hålla kroppen stilla.

 

Flytande magövning

Flyt på rygg. Dra ihop dig till en liten boll och sträck sedan ut kroppen igen. Det kommer att bli jobbigt att hålla kontroll på kroppen och inte börja rulla i vattnet. Går det inte kan du hålla dig lätt i kanten och jobba in och ut med benen.

 

Stora bensparkar

Håll dig i kanten och låt benen flyta upp bakom dig. Driv nu ned ett av benen, håll det rakt, så att det pekar ned mot botten. Det andra benet ligger kvar flytandes. Växla sedan ben. Jobba kraftfullt mot vattnets motstånd.

 

Armpendlingar

Stå på botten, höftbrett isär med fötterna och med armarna längs sidorna. Vinkla handryggarna framåt och svep upp båda armarna kraftfullt så att du kommer upp till ytan. Pressa armarna tillbaka ner och lite bakom dig med handflatorna nedåt så att motståndet blir större. Jobba upp med armarna igen. Försök att hålla resten av kroppen så stilla det går.

 

Läs mer:

Redo för en träningsutmaning?

Ro dig till toppform

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar