Träningstips

Bli en bättre kajakförare

Det bästa sättet för att öka rörligheten är att varva vanlig statisk stretching med styrketräning där du verkligen jobbar i maximalt rörelseomfång för att med hjälp av vikten kunna sträcka ut musklerna. Det kallas för dynamisk stretching. Statisk stretching är inga konstigheter, det har säkert de flesta provat på någon gång på skolidrotten. Dynamisk stretching däremot är inte lika etablerat bland motionärer. Med det menas att du stretchar muskeln med hjälp av rörelser och i vissa fall vikter.

Rakt marklyft

Tränar hela din rygg, bål, rumpa och baksida lår.

Stå med fötterna i höftbredd och med lätt böjda knän. Sträck på överkroppen och håll den sträckt medans du böjer dig fram tills du känner att det stramar ordentligt i baksida lår. På vägen upp kan du tänka på att försöka spänna rumpan och tänk på att inte gå för långt bak, då tappar du spänningen i både rygg och baksida lår vilket gör att musklerna får vila.

Stångrodd

Aktiverar precis samma muskler som ett rakt marklyft fast mer rygg och mindre ben.

Fokusera på att få bak axlarna för att kunna nypa åt skulderbladen ordentligt mot varandra. Försök att stå framåtlutad i en fryst position och låt axlar, skulderblad och armar göra jobbet. Bra övning för att få bättre hållning!

 

Liggande benlyft

Tränar dina magmuskler

Pressa ner svanken mot golvet genom hela rörelsen, då aktiverar du dina magmuskler. Jobba med raka eller något böjda ben, alternativt ett ben i taget så blir det enklare. Här får du jobba med bålen i utsträckt läge, perfekt för att orka sitta upprätt i en kajak!

 

Axelpress på boll

Tränar din bålstabilitet, axlar och armar.

Sitt på bollen med fötterna på golvet. Sträck på kroppen och sug in magen för att aktivera dina magmuskler. Gå inte längre ner än till öronen med hantlarna. Går också bra att köra med gummiband om du inte har hantlar. Dra gummibandet under bollen så sitter det fast!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar