Träningstips

Bästa tipsen: Simma dig till toppform!

Simning är superträning

Simning är utmärkt träning för både konditionen och dina muskler. Det är en skonsam träningsform som dessutom sätter fart på förbränningen och tränar kroppens smidighet.

Skonsam träning för kroppen

Simträning är en av de mest skonsamma och effektiva träningsformerna. När du simmar kan du träna med hög intensitet utan att belasta lederna. Du tränar i princip hela kroppen och kopplar in stora muskelgrupper, superbra förbränningsträning! På några av Actics anläggningar har vi även vattengruppträning. Har du till besvär med knän eller höfter är till exempel vattenlöpning med våtväst en bra träningsform.

Bra komplement till din vanliga träning

Med korrekt teknik ger simningen bra bålstabilitet och bättre rörlighet vilket också gör simträningen till ett bra komplement för dig som behöver variera din träning för att ta dig till nästa nivå.

Så här kan du variera din simning!

1. Simma i intervaller
Växla mellan att simma i högt tempo i en minut för att sedan växla ner till ett långsammare tempo eller vila i en minut. Ett intervallpass på 30 minuter är en bra utgångspunkt.

2. Använd dina simkunskaper!
Om du behärskar de olika simteknikerna kan du blanda dessa för att träna igenom hela kroppen. Vid exempelvis ryggsim tränas både armar, lår, rygg, höft och bröst. För att effektivisera ryggsimningen, håll vristerna sträckta och pröva att sparka med hela benet från höften och ner, inte bara från knäet.

3. Slarva inte
Tänk på att ta långsamma, kraftfulla och stora simtag. Det är bättre träning att göra få, kraftfulla simtag än många slarviga.

4. Använd benen
Pröva att simma ryggsim med kraftiga bentag. Du kan även testa att låna barnens simring som du håller i händerna och sparkar dig framåt. Eller sätt simringen mellan fötterna och ta enbart kraftiga armtag.

På många av Actics anläggningar kan du simma och träna på samma kort. Klicka här för att provträna kostnadsfritt!

Läs också: 5 experttips som vässar din simteknik

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar