Träningstips

Bästa sommarträningen

Effektivt program för din sommarträning

Semester, sommar, sol och svårt att behålla träningsmotivationen. Känns det igen? Dags att tänka om och se till att hitta träning som funkar utan att du behöver gå in på gymmet – träning som du kan köra i trädgården, vid sommarstugan eller på stranden. Och som dessutom inte tar så lång tid, utan låter dig hinna med alla deckare och korsord du också vill hinna med. Under tre veckor kommer du att få tre träningsprogram som du kan ta med dig på semestern. Allt för att du ska behålla träningsformen och träningsglädjen genom sommaren.

Snabba 20 minuter

Du ska hinna så många varv som möjligt på 20 minuter. Vila när du behöver, men försök att hålla nere vilan på ett minimum. När du har kört programmet några gånger kommer du att märka att du hinner längre och inte behöver vila lika mycket.

Lycka till!

5 burpees

burpee1 burpee2 burpee3

Börja stående. Sätt händerna i marken framför dig. Hoppa ut med fötterna till en armhävningsposition och lägg ner bröst och höft i marken. Det behöver inte vara en strikt armhävning, men släng dig inte heller ner okontrollerat. Ta sedan sats och så smidigt som möjligt hoppa in med fötterna så nära händerna du kan. Hoppa med rumpan högt, alltså inte på huk. Räta på dig helt och gör ett hopp med klapp över eller bakom huvudet.

10 armhävningar

armhavning2

Stå på händer och tår. Bör armbågarna så att bröstet nuddar underlaget. Armbågarna pekar snett nedåt. Pressa dig tillbaka upp. Kroppen är stel som en pinne genom hela rörelsen, superstrikt. Blir det för tungt? Gå inte ner på knä, utan gör armhävningarna med händerna på en upphöjnad – en bänk eller liknande. Annars bryter du kroppens linje, och det är ofta där man är för svag när man ska göra armhävningar, inte i bröstet, axlarna eller armarna, så det gäller att träna upp det och det gör du bäst genom att behålla linjen.

15 knäböj

knaboj

Stå mellan höft och axelbrett med fötterna. Böj i knäleden och sträva nedåt bakåt med höften. Gå så djupt du kan utan att knäna åker in eller att du tappar ryggen. Håll upp bröstet och blicken ska vara framåt uppåt. Nej, det är inte farligt att gå under nittio grader i knäleden. Sträck sedan på knäna och höften och gå direkt ner i nästa knäböj.

20 ryska tvistar

russian

Sitt på rumpan med lätt böjda ben. Lyft fötterna från golvet och luta dig lite bakåt. Vrid nu överkroppen först år vänster, sedan åt höger. Fortsätt att alternera i 20 repetitioner, alltså 10 på varje sida.

25 höga knän

hoga_knan1 hoga_knan2

Spring och lyft knäna så högt som du kan i varje steg. Håll ett högt tempo och arbeta med armarna, det hjälper dig. Håll överkroppen upprätt hela tiden. Räkna varje steg tills du kommer till 25.

Nu börjar du om cirkeln från början med 5 burpees. Så fortsätter du, så många varv du hinner på 20 minuter.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

 

 

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

 

 

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!