Träningstips

5 roliga och effektiva träningsdejter

Det är roligare att träna tillsammans!

Att möta upp en kompis, kollega eller partner på gymmet är perfekt för dig som har svårt att motivera dig på egen hand. Det är roligt och utmanande att träna tillsammans – och mycket svårare att avboka om du vet att någon väntar på dig.

Här kommer tips på roliga pass att köra med en eller flera kompisar, två styrkebetonade och tre som kräver att du drar på löparskorna.

1. Dra lapp

Välj ett gäng styrkeövningar var, bestäm innan vem som “ansvarar” för olika delar av kroppen (eller liknande uppdelning). Skriv ner övningarna på lappar med antal repetitoner och lägg lapparna i en burk. Efter uppvärmningen turas ni om att dra en lapp och så utför ni övningen tillsammans. Fortsätt tills burken är slut, vila en stund och upprepa samma varv 3-5 gånger beroende på hur många övningar ni har valt.

2. Tempostyrka – Pass A

Så många varv ni klarar på 15 minuter av:

 • 10 benböj
 • 10 armhävningar
 • 10 situps
 • 10 sidoutfall per ben

 

3. Tempostyrka – Pass B

8 varv av:

 • 5 burpees
 • 30 sekunder sidoplanka per sida
 • 3 pistols (enbensknäböj) per ben
 • 10 kettlebellsvingar

 

4. Löpning + styrka

Placera er i närheten av ett löpband. Sätt en timer på 12-15 minuter och kör igång. Den första personen börjar att springa 200 meter i valfri fart. Under tiden gör den andra personen utfallssteg, benböj eller någon annan styrkeövning som engagerar många muskelgrupper. Därefter gör ni 10 armhävningar eller plankan där ni klappar varandras händer 10 gånger innan ni byter person på bandet. Löpbandet kan såklart bytas mot roddmaskinen eller någon annan konditionsmaskin.

5. Utomhuspass för löpare – Parintervaller

Dela upp er i par och välj ut en slinga som kan vara allt från några hundra meter upp till en kilometer. Ha en utgångspunkt där ni börjar och springer slingan åt varsitt håll. När ni möts, pusta några sekunder eller vila cirka 30 sekunder om slingan är upp mot 1 kilometer. Vänd och spring samma väg tillbaka. Tanken är att ni ska hålla samma tempo dit och tillbaka, så att ni möts ungefär samtidigt vid utgångspunkten. Vila en stund och byt sedan håll. Upprepa så många gånger ni har tid eller ork till. Det här upplägget passar perfekt även om man är på olika nivåer, den som är snabbare springer längre del av rundan och vice versa.

Läs mer:

Träna med en kompis – bästa parövningarna!

3 tips på gymdejter för alla hjärtans dag

Träna tillsammans med en kompis

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar