Inspiration

Stark och uthållig med Actic Power

Det finns väl inget gym värt namnet som inte har skivstångspass på schemat? Och det finns en bra anledning till det, helt enkelt att det är bra och allsidig styrketräning även för dig som inte har så mycket erfarenhet. Att träna styrka i grupp kan kännas skönt om man inte är så van med styrketräning eller bara gillar att träna med andra.
– Du kan komma som nybörjare. Om du tränar Power regelbundet kommer du att på sikt känna av alla fördelarna som passet ger. Och om du har tränar bodypump förut kommer du att känna igen många av övningarna och upplägget. Även här handlar det om att träna hela kroppen med en skivstång med vikter, säger Sofia Harre-Wallén, gruppträningsansvarig på Actic.
Styrketräning ger inte bara styrka, utan också koordination, kondition och kroppsmedvetenhet. Dessutom ger pass som Power, där man kör många repetitioner av en och samma övning, bra muskeluthållighet.
– Passet består av grundövningar som knäböj, marklyft, både vanliga och raka, rodd och utfall. Sedan skiljer sig upplägget åt, mellan dem olika releaserna, för resten av muskelgrupperna, men man kör igenom hela kroppen, säger Sofia.
Är du helt ny kommer du att få hjälp med såväl teknik som viktrekommendationer. Instruktören kommer att visa och förklara hur du ska göra övningarna och dessutom berätta om du ska sänka eller höja vikten från föregående övning. Speglarna i salen ger dig också bra hjälp eftersom du hela tiden kan titta att du inte gör fel. Exakt vilken vikt du tar på stången är så klart upp till dig, passet är tänkt att kunna passa i princip alla och det går att köra med mycket låga vikter för dig som är ovan, har kommit tillbaka från en skada eller till exempel fått barn, till rejält tungt om du är vältränad. Men håll i hatten. Det är lätt att bli övermodig, men det rekommenderas inte att lassa på allt för mycket om du inte har kört så många pass. Vänta tills tekniken sitter och kroppen har vant sig lite.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss