Inspiration

Friskvårdsbidrag

Nyttja ditt friskvårdsbidrag!

Många arbetsgivare ger sina anställda bidrag till friskvård för att främja en god hälsa hos sina anställda. Arbetstagaren lämnar in kvitton för sina utlägg och får dessa ersatta av arbetsgivaren. Det går ej att ta ut kvitto framåt i tid. Arbetsgivaren är inte skyldig att bidra med friskvårdspengar men det blir mer och mer vanligt.
Vad gäller?
• Friskvården ska vara av enklare slag, exempelvis badminton, innebandy, gym, simning, bordtennis, fotboll etc. Sporter som kräver dyrare redskap eller kringutrustning är dock skattepliktiga, exempelvis ridning, golf, segling och utförsåkning.
• Från 2018 kan du använda friskvårdsbidraget till personlig träning! Perfekt för dig som vill komma igång med träningen såväl som dig som vill ta nästa steg. Naturligtvis kan du även använda ditt friskvårdsbidrag till att köpa gymkort och nyttja gymträning och gruppträning. Simning ingår också, så den största delen av Actics utbud ingår i det du kan använda friskvårdsbidraget till.
• Övriga skattefria friskvårdsaktiviteter är exempelvis enklare massage, träning på gym, rådgivning om stress, kost och rökavvänjning, pausgympa, yoga och quigong.
Läs mer om friskvårdsbidraget på Skatteverkets hemsida.

Möjlighet att förbetala medlemskapet

Vid köp av autogiromedlemskap på Actic kan vi rekommendera att förbetala sitt medlemskap. Det innebär att du som medlem kan använda och få kvitto på hela summan för sitt friskvårdsbidrag. Den summan dras det sedan ifrån tills den är slut. Därefter börjar autogirot dras från ditt bankkonto. Du kan själv hämta ditt friskvårdskvitto under Mina sidor 
Så här kan det fungera:
Lisa har ett friskvårdsbidrag på 2000 kr hon köper i januari ett medlemskap för 249kr/mån. Lisa betalar in 2000 kr till Actic som läggs i en ”pott” i Actics system. Hon får kvitto på 2000 kr som hon ger sin arbetsgivare och då får utbetalt 2000 kr i friskvårdsbidrag.
Varje månad dras 249kr från Lisas ”pott” tills den är tom. Det innebär att Lisas pott kommer räcka i 8 månader. Därefter dras betalningen från Lisas bankkonto. När Lisa får nytt friskvårdsbidrag kan hon på nytt ladda in det i sin pott.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss