Bättre vanor

Susanne tränade sig frisk!

”Det finns tusen anledningar att börja träna!”

Ibland kan en skada vara det som vänder hela livet till det positiva. Det är precis vad som hände för Susanne för några år sedan. En gammal knäskada gjorde att hon sökte sig till en ortoped som genast ville byta ut knäleden.

– Jag ville inte och tackade nej. Vid den här tiden vägde jag nästan 100 kilo och kunde inte gå utan kryckor, berättar Susanne.

Hon var då långtidssjukskriven för en hel rad diagnoser, till exempel ADHD, SAD (vinterdepression), ångestproblematik, ätstörningar och sömnstörningar, men hon arbetstränade på en 4H-gård där det fanns ett litet gym. Ibland jobbade hon i receptionen och lärde sig vilka tider det var folk i gymmet och när det var tomt.

– En dag smög jag in när ingen annan var där och testade alla saker, läste alla anvisningar och kollade upp information på nätet. När jag märkte vilket gensvar min kropp gav på träningen var jag helt fast, berättar hon.

Susanne hade före sjukskrivningen jobbat på med djur på ett lantbruk, ett minst sagt fysiskt krävande jobb och nu kände hon att hennes kropp saknat att utmanas fysiskt och när hon började träna igen blev det en snöbollseffekt.

– Det var som att hjärnan byggdes om helt och jag började dessutom bli medveten om vad jag åt, säger hon.

Så småningom lades verksamheten på 4H-gården ner och i och med det försvann också Susannes möjlighet att träna på gymmet där. För många hade det kunnat bli det tråkiga slutet på en fantastisk historia, men inte för Susanne – hon var fast!

– Det fanns ingen möjlighet att stoppa mig då så jag gick med hjärtat i halsgropen in på Actic och tecknade ett medlemskap. Där fick jag världens bästa instruktion av en kille som heter Linus, berättar hon.

Susannes glada träningsberättelse fick alltså en fortsättning, och vilken fortsättning sen! Det dröjde inte länge förrän hon ville ha mer och utbildade sig till personlig tränare och kostrådgivare, allt tack vare den fina introduktionen hon fick när hon kom till gymmet första gången och den positiva start det gav henne.

– Tack vare träningen och allt runt om den är jag inte längre sjukskriven och den enda diagnos jag har kvar är ADHD och den vill jag behålla för den behöver jag, säger Susanne.

Idag tränar Susanne ett par dagar i veckan på Actic, men har också ett gym hemma och tränar mer än gärna i lekparker där hon sätter ihop egna fantasifulla pass.

– Jag älskar tabata, gärna utomhus, men det finns inget roligare än att ta något från golvet, lyfta upp det och sätta ner det igen – många gånger!

Susanne drog mycket av lasset själv när hon kom igång med träningen och drevs på av de positiva känslor hon fick av att röra på sig. Men för alla är det inte så lätt, så Susanne vet precis vad hennes bästa tips är för någon som behöver komma igång med träningen.

– Ha en kompis som kan peppa dig att komma igång! Det finns tusen anledningar att börja träna men ingen anledning att inte börja!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar