Bättre vanor

Hur är det att träna med PT?

Personlig träning som en väg in

Att börja träna kan vara lite läskigt helt på egen hand. Dessutom kan det vara svårt att veta hur och vad man ska göra. Det är två av de vanligaste anledningarna till att man börjar träna med en personlig tränare.

ranghild_webbVi högg tag i Ragnhild Hjalmarsson, personlig tränare på Actic och bad henne berätta om någon kund hon har jobbar med för att veta lite hur det kan vara.

Jag jobbade med en kvinna som var 61 år når vi började, som inte hade tränat på väldigt länge. Däremot hade hon börjat på en rejäl hälsoresa, gått ner mycket i vikt och tagit ett grepp om kosten. Men med träningen behövde hon hjälp, säger Ragnhild.

Det är olika lätt att börja träna, och för den här kvinnan var det lättare än för många andra. Hon var motiverad och ville verkligen komma igång för att fortsätta sin positiva hälsoresa som hon redan kommit en bra bit på.

Hon satte själv upp roliga mål för sin träning, som att kunna stå i brygga. Det är kanske inte alla i hennes ålder som har sådana mål, men det gjorde träningen rolig och ställde dessutom krav på både styrka och rörlighet, säger Ragnhild.

De jobbade också mot rena styrkemål i basövningar som knäböj, marklyft och bänkpress. Det här är vanligt när man tränar med en personlig tränare eftersom det är ett lätt sätt att se att man blir starkare.

Och det var otroligt att se henne gå från att inte ens kunna sitta på huk till att kunna knäböja sin egen kroppsvikt, minns Ragnhild.

Kvinnan hon tränade ville också kunna träna på egen hand, och även där kunde hon ha nytta av sin personliga tränare. Hon satte nämligen upp målet att träna så att hon skulle klara av att träna alla gruppträningspass på Actics schema, och det är inte lite. Det blev ett mångsidigt mål eftersom det finns allt från yoga till spinning och crossfitinspirerade pass att testa. Det blev till att jobba med alla delar av kroppen, styrka, balans, teknik, koordination och rörlighet. Och när målet var nått hade hon mycket lättare att kunna träna varierat på egen hand.

Hon gick säkert också igenom perioder då hon hade sämre motivation, men det var inget jag märkte. Hon har gjort en enorm resa, jag har sett före- och efterbilder på henne och det är en otrolig skillnad. Hon är en riktig förebild för mig som är 26 år. Jag vill vara som hon när jag är över 60 år.

Läs mer:

Snabba resultat med personlig träning

Läs mer om personlig träning på Actic

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar