Bättre vanor

Njut av dina rutiner!

Hitta tillbaka till rutinerna efter semestern

Hoppsan! Har du halkat ur dina hälsosamma banor under semestern? Blev det ett par glassar för mycket? Var det svårt att få energi till det där träningspasset när rumpan hade parkerat sig i hängmattan eller när någon kom och lockade med den där kalla ölen? Det är helt förståeligt och mänskligt. Vi har alla våra lite sämre perioder rent hälsomässigt. Men deppa inte ihop, tänk istället att det här var precis vad du behövde, några veckor utan måsten och borden. Men nu är det dags att rycka upp sig och ta tag i dina rutiner igen!

 • Det första du borde göra är att fundera på varför dina rutiner du hade före semestern inte höll över ledigheten också. Är det något du kan göra för att göra ditt vardagsliv lite roligare? Den nyttiga maten behöver ju inte vara tråkig, och träningen ska kännas rolig och lustfylld. Hade du älskat din träning hade du säkert fortsatt även under semestern. Finns det något där du kan ta tag i?
 • Testa en ny träningsform som du kanske har sneglat på ett tag, men inte vågat dig på. Eller bestäm dig för att testa ett nytt gruppträningspass varje vecka. Det är garanterat kul!
 • Känns det ändå segt att komma igång? Hugg tag i en kompis som förmodligen också ligger lite efter nu efter ledigheten. Börja träna tillsammans och var draghjälp åt varandra när det känns motigt.
 • Börja lugnt! Har du spenderat den största delen av semestern i ryggläge hinner både en hel del av konditionen och muskelstyrkan försvinna. Men lugn, det kommer tillbaka. Det sämsta du kan göra i det här läget är att tro att du ska klara lika mycket som i våras. Ge dig några veckor att komma igen, och deppa inte ihop för att du tappat lite.
 • När du kommit igång igen med träningen är det dags att se över vad du äter. Semestern blir gärna lite slapp och planlös när det gäller maten. Börja med att rensa ur det du inte vill ha i skafferi och kylskåp och fyll i stället på med lockande och nyttig mat. Det är fortfarande sommar, så du kan äta matiga sallader till middag. Och se till att frossa i grönsaker, frukt och bär som är i säsong i Sverige nu. För många är det lättare att börja äta nyttigt när man har börjat träna, för att man inte vill kasta bort sina träningsresultat man har arbetat hårt för, genom att stoppa i sig skräp. Så börja från träningshållet och bygg vidare från det.
 • Sist men inte minst, njut av dina nygamla rutiner. Känn hur bra kroppen mår nu när du dels är utvilad efter semestern och dels ger den precis den träning och den mat den vill ha och behöver. Och klappa dig själv på axeln!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer att få en kod via mail. Ta med den till din anläggning för att aktivera din kostnadsfria provträning.

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!