Bättre vanor

Kias viktresa tillsammans med Actic

Actic strävar efter att skapa ett friskare samhälle genom att inspirera och engagera fler människor till en bättre hälsa och ökat välmående. Att komma igång med sin träning och ta det där första steget in i gymmet kan kännas lite pirrigt, vi på Actic finns på plats som stöd för att hjälpa dig att sätta dina mål.

En av våra medlemmar, Kia, berättar hur hennes tidigare aktiva liv förändrades när hon drabbades av artros. Hon tog kontakt med en av våra Personliga Tränare som tillsammans med Kia lade upp ett träningsprogram där de varierade styrketräning och cirkelträning på gymmet med gruppträningspass för att hålla träningen varierande och rolig. Detta är Kias berättelse:

”Jag har länge varit involverad i basketen i Kalmar, som ledare, domare och funktionär. Men allt började som spelare, med bland annat tre år i division 1 i Kalmar, två år i Stockholm och ett år på High School i USA där jag var utbytesstudent.

2008 tvingades jag till operation beroende på artros. Vilket kan ha berott på mitt elitidrottande eller övervikten som smugit sig på. 2009 var det dags igen, ännu en operation. Därefter följde rehabträning fram till januari 2011 och sedan var det dags att ta klivet över till gymmet. Vikten hade nu gått upp till ca 113 kg och ortopedläkaren berättade att redan vid 3-5 kg viktnedgång skulle det underlättar för knäna. För att skjuta fram en eventuell plastikoperation så länge som möjligt var valet inte svårt. Jag var tvungen att göra något åt vikten!

November 2011 tog jag kontakt med Anna för att få hjälp. Att träna med PT var det jag behövde för att ta mig igenom hela processen med viktnedgång. Dessutom jobbar jag tre-skift så det kändes viktigt att få hjälp med rätt kost och träning för att orka. Att ha någon som ser efter en och lägger upp individuella program är också viktigt, men som även kan bromsa en när man själv vill gasa på lite för mycket. Anna fanns alltid där och stöttade, även när det gick emot – för det gör det ibland, och hon ville alltid mitt bästa.

December 2013 nådde vi 82 kg, det vill säga att jag tappat över 30 kg!”

Vår personliga tränare Anna, som guidade Kia genom denna inspirerande resa, tipsar om att ta steget och våga fråga om hjälp för att komma igång med sin träning. Det kan vara skönt att ha ett stöd i början för att hitta den träning som passar. Att hålla träningen enkel i början tycker Anna är viktigt för att alltid känna att träningen känns rolig, sedan kan träningen trappas upp med tiden.

Vi på Actic hjälper dig att hitta den träning som passar dig och den träning som du tycker är rolig. Hos oss får du alltid en 30 min kostnadsfri PT- konsultation där du och en av våra personliga tränare tillsammans går igenom vad du vill uppnå med din träning och vilken träning som passar just dig. På vår hemsida kan du se din närmaste anläggning som erbjuder PT, välkommen att boka in din kostnadsfria konsultation redan idag!

Vi ses på Actic!

Frågor och Svar