Joanna swicas bästa träningstips

”Se till att din träningsväska alltid är packad och klar inför nästa pass.”

Att börja träna är svårt. Att fortsätta träna är ännu svårare. Actics nya träningsprofil Joanna Swica peppar dig att göra träning till en del av vardagen. Här är hennes bästa tips till dig som vill komma igång med träningen!

 

Hitta ditt varför

Om du inte vet varför du ska träna, hur ska du då få till träningen? Ta reda på ditt Varför, då är det lättare att känna motivation och inspiration, även de där dagarna när du verkligen inte känner för att träna. 

 

Avsätt tid i kalendern

Det är viktigt att få in träningen naturligt i schemat, och den enda vettiga vägen dit är att boka in tid i kalendern. Min träning är lika viktig som jobbmöten.

 

Kompisdejta

Jag hör ofta många som aldrig har tid att träna eller träffa kompisar. Boka tid med dina vänner på gymmet, så blir både träningen roligare och umgänget mer hälsosamt. Boka en gruppklass, simma ett par längder eller spring några kilometer i veckan tillsammans.

 

Sätt tydliga mål

För mig är mål jätteviktiga. De behöver inte handla om en Ironman, det kan vara små förbättringar och de kan variera från månad till månad. Och med fokus på målen, når du till sist resultat också.

 

Mät dina framgångar

Tro mig, allt är ett framsteg varje gång du sätter upp ett träningsmål. Investera i en klocka, bestäm dig för att klara minst 5 minuter på en viss hastighet på bandet eller cykla ståendes hela intervallen. Och se till att fånga de där ögonblicken och njut av varenda sekund!

 

Variation är nyckeln till framgång

Ibland måste man tänka nytt för att hitta glädjen igen. Gå på ett pass som du inte brukar gå på eller cykla istället för att springa. Våga säga ja och vidga dina vyer, då blir träningen mer spännande och du kan hitta en träningsvana som passar just dig allra bäst.

 

Dela med dig

Att dela med sig av sin träning motiverar inte bra dig själv utan även andra. Nu menar jag inte att du måste starta en blogg eller ett Instagramkonto om träning. Bara att dela med sig till ett par personer i sin närhet kan räcka. Våga säga högt att du satsar på träningen. Och med lite publik, är det svårare att backa från en utmaning.

 

Alla borde få en coach

Jag tycker att alla borde investera i sig själva i form av en PT. Träning är som företag, de måste ha en strategi och avstämningar för att nå fram till målet – framförallt i uppstartsfasen. Och hur ska du själv kunna bli bättre om du inte vet vad du gör fel och vad du ska jobba mer med.

 

Gå aldrig hem

Jag tränar på morgonen, lunchen eller direkt efter jobbet. För det finns inget som håller mig hemma och gör att jag hoppar över träningen så mycket som en god middag och min sköna soffa.

 

Smulor i väskan

Ha alltid med dig ett bra mellanmål I väskan. Det kan vara riskakor, bars eller en frukt. Väskan blir kanske lite skräpig ibland, men du håller energin uppe och du orkar träna mer. Och framförallt komma iväg istället för att gå hem till soffan och äta något framför datorn.

 

Packa väskan i tid

Det som ibland förstör en träningsvana, är de små hindren i vardagen. Man är för hungrig, trött eller stressad. I de lägena kan t.o.m. att packa en träningsväska vara det som gör att du hoppar över träningen. Så se till att din träningsväska alltid är packad och klar inför nästa pass.

Läs mer om Joanna Swicas bästa tips för dig som vill få träningen till en naturlig del i vardagen. Du kan även följa Joannas blogg för mer inspiration. 

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar