Bättre vanor

Undvik ”kom igång”- fällan

6 steg till ett fungerande träningsliv

Sommaren lider mot sitt slut och vi närmar oss med stormsteg hösten och vardagens rutiner. Frågan är hur man då ska göra för att inte rasa tillbaka direkt, utan faktiskt behålla träningsrutinerna? Här har vi samlat de bästa tipsen på hur du kommer igång och faktiskt får din träning att hålla! 

 

Planera!

Planera din träning efter hur ditt träningsliv faktiskt kan se ut, inte hur du vill att det skulle kunna se ut. Förstår du skillnaden? Du kanske vill träna fyra gånger i veckan, men titta på ditt liv och fundera på om det är rimligt. Och ditt träningssug – räcker det till fyra gånger i veckan? Dra ner på ambitionerna och möt dig själv där du är idag. Två gånger i veckan räcker i början, så kan du öka sedan om du vill, när du har fått in träningen som rutin och börjat gilla ditt nya liv. Ta dig inte vatten över huvudet.

 

Gör något nu! Ja, nu.

Du kan alltid börja med att göra 10 benböj, 10 rygglyft och 10 situps, fem varv. Nu på en gång. Lite är bättre än inget och om du gör det här nu direkt så känner du att tröskeln till träning egentligen är väldigt låg.

 

Bli mångsidig och testa många olika träningsformer

Ja, det är kanske jätteroligt att springa eller köra ett visst gruppträningspass, men du har mycket att vinna på att träna många olika saker. Dels tröttnar du inte på träningen lika lätt och dels undviker du skador som lätt kan drabba dig i början av din träningskarriär om du tränar ensidigt.

 

Ta hjälp av en kompis!

Helst någon som redan har fungerande träningsrutiner. Visst är det bra att börja tillsammans, men då är det också lätt att halka ur rutinerna tillsammans. Om du hakar på en kompis som redan tränar har du ett bra drivlok som inte plötsligt hellre tar en fika än tränar.

 

Köp nya träningskläder

Oj så ytligt det blev nu då! Ja, men faktum är att det kan vara lättare att ta sig till gymmet om man känner sig lite fräsch och snygg än om man går dit i en urtvättad t-shirt och ett par sladdriga leggings. Och det behöver inte kosta skjortan. De stora klädkedjorna har alla prisvärda, bra och snygga träningskollektioner.

 

Var bestämd, både mot dig själv och dina anhöriga

När du har planerat in träning är det träning som gäller. Låt inte småsaker eller vardagsbestyr som kan vänta komma i vägen för din träning. Om du ska lyckas måste du prioritera träningen.

Lycka till!

 

Läs mer om att komma igång med träningen:

 

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar