Bättre vanor

Är vitamin D-tillskott lösningen för benskörhet?

Inte alls, enligt en forskningsartikel som är publicerad nyligen i välrenommerade The Lancet. Man tittade på 23 studier som gjorts inom detta område och kunde inte finna att vitamin D, ensamt, kunde öka vårt skydd mot benskörhet. Detta har i vissa sammanfattningsstudier tidigare antagits vara en viktig del i skyddet mot benskörhet. Författarna poängterar dock vikten av att riskgrupper som kan lida av D-vitaminbrist p.g.a. låg solljusexponering eller pigment kan ha nytta av ett tillskott. Därför föreslår de också att det är viktigt att undersöka detta för just de grupperna.

Sammanfattningsvis konstaterar de att man bör rikta resurserna specifikt till de som kan ligga i riskzonen och att man behöver fler studier för att utreda sambandet mellan Vitamin-D-tillskott och det tillgängliga som finns i blodet.

Effects of vitamin D supplements on bone mineral density: a systematic review and meta-analysis
– Ian R Reid, Mark J Bolland, Andrew Grey

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2813%2961647-5/abstract

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar