Bättre vanor

9 skäl till att sluta röka

Därför ska du fimpa för gott!

Oavsett om du är rökare eller inte så vet du att det är dåligt för din hälsa att röka. Är du rökare och har funderat på att sluta, men behöver höra anledningarna igen? Eller vill du ladda upp med argument för att få en närstående att sluta röka? Varsågod!

 1. Risken för hjärtinfarkt minskar om du slutar röka. Effekten kan ses redan efter 24 timmar utan cigaretter.
 1. Immunförsvaret blir starkare några månader efter att du har fimpat. Bland annat eftersom flimmerhåren i luftvägarna börjar fungera igen och klarar av att städa upp.
 1. Det tar ett tag, men om du slutar röka och inte börjar igen på mer än 15 år kommer risken att drabbas av cancer och andra sjukdomar vara nere på samma nivåer som någon som aldrig har rökt.
 1. Du blir varmare om fötterna och händerna. Det här sker inom en halvtimme efter att du har fimpat ciggen, men effekten blir permanent om du slutar helt. Blodcirkulationen blir helt enkelt bättre.
 1. Du får bättre lukt- och smaksinne redan efter ett par dygn. Många rökare har inte känt dofter på riktigt på många år, men får tillbaka sitt luktsinne.
 1. Du får mer energi och orkar träna mer, bland annat eftersom lungorna redan efter någon vecka börjar funka bättre. Så även om du har gått upp i vikt när du slutar röka, vilket många gör, kommer din ökade träningsork att ta hand om överflödskilona du har lagt på dig.
 1. Du får ökad sexlust eftersom du får ökad blodcirkulation i hela kroppen. Som man kan du få allvarliga erektionsproblem om du röker.
 1. Du sparar pengar. Ja, det var väl ingen nyhet, men har du tänkt på hur mycket du faktiskt skulle spara per år? Och hur mycket det skulle bli om du istället satte undan de pengarna i fonder eller liknande? Räkna på det och bli förbluffad.
 1. Du slipper bli behandlad som paria av dina icke-rökande vänner. Och du slipper stå ute på trottoaren vareviga timme när de andra sitter kvar inne på kafét och snackar. Dessutom slipper du vännernas kommentarer om hur dåligt det är att röka och hur illa du luktar.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar