Äta rätt

Mota bort klockan-tre-dippen med mellanmål

Pigg hela eftermiddagen

”Gäääääsp! O jisses, nu måste klockan vara fem snart. Men, är den bara tre? Det är inte möjligt, jag sitter ju och somnar till! Nej, nu är det dags för kaffe och en bit choklad så att jag håller mig vaken.”

Känner du igen det här? Det är inte helt ovanligt att det kommer en dipp omkring klockan tre. Lunchen är smält, det börjar bli eftermiddag och du har suttit ner bra länge nu. Men misströsta inte! Det går att studsa tillbaka och klara de sista arbetstimmarna.

Steg 1: Gör två varv av 10 knäböj, 10 nudda golvet och sträck upp, 10 stora rotationer med överkroppen.

Steg 2: Plocka fram ett av följande mellanmål:

Bärsmoothie

Perfekt att göra hemma och ta med sig i en liten flaska eller termosmugg och ha i kylen på jobbet.

 • 1 dl björnbär
 • 1 dl hallon
 • 2 dl mjölk/naturell yoghurt eller veganskt alternativ
 • 1 msk kokosolja

Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Smoothien innehåller kolhydrater, protein och fett och får upp blodsockret utan att det blir en chock.

Jordnötssmörsnacks

 • 1 banan
 • 2 msk jordnötssmör eller annat nötsmör
 • Finhackade nötter

Skär bananen i skivor och gör små dubbelmackor av banan med jordnötssmör och hackade nötter mellan. Är du hemma kan du ha dem i frysen och plocka fram som snacks, men de funkar också att ha i kylen. Jordnötssmör är bra att ha tillgängligt. Du kan också skära äpplen i klyftor och doppa i jordnötssmör och äta som mellis.

Bananpannkakor

 • 3 ägg
 • 2 bananer
 • Lite smör eller kokosolja att steka i

Vispa ihop äggen med de mosade bananerna och stek till små plättar. Perfekta att äta ett par stycken kalla som mellanmål. Vill du lyxa till det kan du äta bär till.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar