Äta rätt

Fyllda lammfärsbiffar

Det sägs ofta att lamm smakar kofta. Detta är givetvis en smaksak, beroenden på hur du tillagar och smaksätter lammköttet. Här sätts smak från vitlök, stekta grönsaker och fetaost. Lammfärs har en bättre fettsammansättning än nötfärs vilket gör att det inte bara är gott utan också nyttigt.

4 portioner

Ingredienser:

500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
3 msk hackad basilika
salt, peppar

Fyllning
100 g squash
100 g röd paprika
100 g fetaost 10 % fett
Olivolja
salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka vitlöken. Blanda färs, ägg, vitlök, örter salt och peppar. Skär squash och paprika i små bitar och fräs i olivolja några minuter. Ta av grönsakerna från värmen och smula ner fetaosten, rör om. Smaka av med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar. Forma varje del till en boll och gör ett hål i mitten där du lägger i fyllningen. Tryck ihop färsen och lägg bollarna på en smord, ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Servera biffarna till en god sallad.

Näringsvärde per 100g:
143 kcal
13.6 g protein
9.3 g fett
1.1 g kolhydrater

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar