Äta rätt

Ät ekologiskt utan att bli ruinerad

Knep för billigare ekologisk mat

Vi äter allt mer ekologiskt, försäljningen ökar med tiotals procent årligen, och många av oss skulle säkert äta ännu mer ekologiskt om det kändes mer ekonomiskt. Men det går att äta ekologiskt utan att lägga halva månadslönen på mat. Vi ger dig tipsen på hur du kan tänka i mataffären.

 • Ekoguld i frysen. Ett problem med ekologiska grönsaker är att de inte håller riktigt lika bra som konventionellt odlade. För att kunna äta eko utan att behöva slänga grönsaker du inte behöver just nu ska du satsa på frysen. Du kan dels köpa frysta ekologiska grönsaker ganska billigt och i frysen håller de länge. Och vet du – på sensommaren dignar skogen av ekoskatter i form av bär och svampar som du kan fylla frysen med, helt gratis.
 • Satsa på vego. Ekologiskt kött är rätt mycket dyrare än annat kött så passa på när det finns bra erbjudanden. Annars är ett bra sätt att köra mer vegetarisk mat. Ekologiska linser och bönor är väldigt mycket billigare än ekokött och ger bra med protein. Om du inte inte vill ta bort köttet helt kan du minska på köttet och dryga ut med vegetariska alternativ.
 • Gå halva vägen. Du måste ju inte gå all in på ekologiskt. Satsa till exempel på vego där det inte skiljer så mycket i pris. Mejerier, bönor och linser är exempel på sådana varor. Eller bestäm dig för en avdelning där du byter allt mot ekologiskt, till exempel alla grönsaker och frukter eller all mat där djur är inblandade i framställningen.
 • Satsa på lösvikt. Ibland finns ekogrönsaker bara i färdigpackade påsar. Försök undvika dem och köp lösvikt när det går så att du inte blir sittande med mer än du kan använda och som du kommer att slänga sedan. Att slänga mat – ekologisk eller inte – är det mest oekonomiska du kan göra.
 • Se bortom burken. Ja, det är lätt att förföras av snygga förpackningar från kända och snygga ekovarumärken, men om du bara väljer sådana varor, tänk på att du betalar en hel del för märket. Även bland ekologiska varor finns det billigare alternativ.
 • Kontrollräkna. Ekologisk mat är inte för dyr, det är mycket annan mat som är för billig. Och det är ofta det ramlar ner saker du kanske inte behöver i vagnen när du handlar. Det blir också pengar ut från kontot som du istället kunde ha lagt på att satsa mer på ekologisk mat. Dags att kontrollera vad du faktiskt handlar och se om du kan skapa utrymme för er eko utan att lägga mer pengar på mat.

Läs mer: Tips som gör det enklare att äta vegetariskt

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar