Simskola

Actic Växjö Simhall

Actic Växjö Simhall

Vi erbjuder simskola på två platser i Växjö, i Växjö simhall och på Solvändan som ligger på Högstorpsvägen 147 H i Växjö.
Våra simlärare är utbildade genom SLS – Svenska livräddningssällskapet. Vi vill att alla barn i simskolan oavsett ålder ska få god och ökad vattenvana och vi arbetar hela tiden med säkerhet och självlivräddningsövningar. Vi gör alltid våra övningar på barnens villkor med ledare som alltid är tillsammans med barn och vi följer en kursplan som är i linje med barnets utveckling.
Privatlektioner
Vi erbjuder även privatlektioner för dig som vill lära dig simma, eller för att jobba på din teknik och få en mer energisnål simning. Gäller både för barn och vuxna. För mer information, kontakta oss på mail: vaxjosimskola@actic.se

Kursstarter och anmälan

Just nu erbjuder vi kurser för Crawl, Simskola, Minisimskola och Babysimskola på Actic Växjö Simhall och Actic Solvändan. Här nedan finns information om när kurserna startar samt när platserna blir bokningsbara.
Start under vecka 11, med bokningssläpp under vecka 5.
Start under vecka 34, med bokningssläpp under vecka 24.
Start under vecka 42, med bokningssläpp under vecka 37.
Start under vecka 2, med bokningssläpp under vecka 46.
Mellan vecka 21-24 under två dagar i veckan erbjuder vi även intensivkurser för Babysimskola och Minisimskola. Bokningssläpp för intensivkurserna är under vecka 13.
Om du upplever problem med att boka våra kurser vänligen kontakta oss på kurser@actic.se.

Simskola Växjö simhall

På simskolan i Växjö simhall simmar vi i multibassängen där vattnet är cirka 29 grader. Vi erbjuder simkurser från 5 år och uppåt.

Simskola Solvändan

På Solvändan simmar vi ett varmt och skönt vatten cirka 33-34 grader med ett sluttande djup från 100 cm – 130 cm. Vi erbjuder simkurser i alla åldrar: babysim, minisim och simskola.

Våra simkurser
 • Babysim steg 1

  Ålder: Från ca 3-11 månader, med läkt navel. En badande vuxen i vattnet. Inga förkunskaper krävs. Mål med kursen: Att få barnet att upptäcka vattenglädje, och på ett harmoniskt och avslappnande sätt få både barn och förälder att känna sig trygga i vattnet. Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet. Vi introducerar dyket.

 • Babysim steg 2

  Förkunskaper: Ha gått Babysim steg 1. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Fortsätt att utveckla övningarna från steg 1 genom att få barnet att känna sig alltmer tryggt och självständigt i vattnet. Vi påbörjar det viktiga med att greppa kanten ta sig framåt och vänd tillbaka.

 • Babysim steg 3

  Förkunskaper : Har gått babysim steg 2. En badande vuxen med i vattnet. Mål med kursen: Fortsätt att utveckla övningarna från steg 2 genom att få barnet mer självständig i vattnet. Vi lägger ett större fokus på säkerheten i vattnet och självräddning. Målet med Självräddning: vändning och ta sig tillbaka till kanten.

 • Minisim 1-2 år

  Förkunskaper: inga förkunskaper krävs. En badande vuxen med i vattnet. Denna kursen vänder sig till dig som vill underhålla kunskaperna från stegen i babysim samt dig som är nybörjare. Kursen är individanpassad. Målsättning: Öva upp vattenvanan och träna på att självständigt kunna ta sig fram i vattnet.

 • Minisim 2-3 år

  Inga förkunskaper. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Genom lek och olika övningar öka barnets vilja att ta sig fram i vatten på ett bra och säkert sätt. En viktig del i kursen är att träna på att komma ner i vattnet från kanten, vända tillbaka och klättra upp igen. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Minisim 3-4 år

  Inga förkunskaper. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Stort fokus på vattensäkerhet, glid- och flytövningar. Och genom lek öva upp vattenvana och vattensäkerhet. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Minisim 4-5 år

  Inga förkunskaper. En badande vuxen i vattnet. Bra att veta: Förbereda barnet för simskola där barnet själv ska kunna ta till sig instruktioner från simläraren. Vi arbetar mot att barnet ska bli mer självständig i vattnet. För att vara förberedd inför simskola steg 1, där vi inte har vuxna med i vattnet. Mål med kursen: Goda kunskaper hur man gör arm och bentag. Uppnå vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet – vilket är förkunskapskravet för simskola steg 1. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Fokus vattenvana från 5 år

  · Inga förkunskaper. En badande förälder med i vattnet. · Mål: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp eller förälderns hjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet utan hjälp på grunt vatten. Samt kunna grunderna i bröst- och ryggsim med hjälp av flythjälpmedel. Vi testar även på att vara utan en förälder i vattnet. Målen är för att bli redo för Steg 1. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 1 från 5 år

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet utan hjälp på grunt vatten. · Mål med kursen : Få en ökad vattenvana, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel i minst 15-20 sekunder. För att sedan påbörja grunderna i bröst- och ryggsim för en säker simning Kunna simma minst 8 meter utan flythjälp i bröst- eller ryggsim. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 2

  Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper : Ha en ökad vattenvana, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel i minst 15-20 sekunder. För att sedan påbörja grunderna i bröst- och ryggsim för en säker simning Kunna simma minst 8 meter utan flythjälp i bröst- eller ryggsim. · Mål med kursen: Kunna flyta utan flythjälp, simma 16 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 16 m ryggsim utan flythjälpmedel. Vi börjar även introducera att simma på olika djup. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 3

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Kunna flyta utan flythjälp, simma 16 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 16 m ryggsim utan flythjälpmedel. Vi börjar även introducera att simma på olika djup. · Mål med kursen: Kunna simma minst 25-50 meter bröst- och ryggsim. Vi övar in teknik och kondition i simningen, för att simma på ett bra och säkert sätt när man ska simma långt. Bassängdjupet kommer att ändras mellan lektionerna p.g.a. att vi ska vänja deltagarna av att simma på olika djup. · En lektion ägnas åt vattenlivräddning, kasta livboj, förlängda armen och vattentrampa. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

 • Simskola Steg 4

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Kunna simma minst 25-50 m bröst- och ryggsim. Vi övar in teknik och kondition i simningen, för att simma på ett bra och säkert sätt när man ska simma långt. Bassängdjupet kommer att ändras mellan lektionerna p.g.a. att vi ska vänja deltagarna av att simma på olika djup. · Mål med kursen: Kunna simma minst 100 m bröstsim och minst 100 m ryggsim, på djupt vatten(minst 140 cm utan flythjälpmedel) · En lektion ägnas åt vattenlivräddning, kasta livboj, stabilt sidoläge, och vattentrampa. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

 • Simskola från 7 år

  Inga förkunskaper. Mål med kursen: Kunna simma bröstsim och ryggsim med korrekta arm- och bentag, utan flythjälp. Samt öka vattenvana samt vattensäkerheten. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnas åt klädsim och livräddning.

 • Nybörjare Crawl

  Förkunskaper: Kunna simma minst 200 meter varav 50 meter på rygg. God Vattenvana. Mål med kursen: Kunna simma 50 meter frisim med korrekt andning. Kunna grunderna i tekniken ( så som rotation, 3 takts andning, drag och hög armbåge) Teoretiskt kunna utföra voltvändning.

 • Fortsättning Crawl

  Förkunskaper: Ha gått crawl Nybörjare. Kunna simma minst 50 meter crawl. Samt 200 meter varav 50 meter på rygg. God Vattenvana. Mål: Kunna simma 200 meter crawl. Ha korrekt teknik, så som rotation, andning, drag och hög armbåge. Teoretiskt kunna utföra voltvändningar och starter.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss