Simskola

Actic Lund Delphinenbadet

Actic Lund Delphinenbadet

Välkommen till vår simskola på Actic Delphinenbadet! Vi erbjuder simskola för barn från 5 år och uppåt i grupper med 7-8 barn/grupp. Vårt fokus och mål med vår simverksamhet är att lära barnen en god vattenvana, lära ut byggstenar för att bli simkunnig och känna sig trygg i vattnet. Vi arbetar oss sedan successivt framåt för att få en god start inom simningen och teknik i de olika simsätten. Vi vill att barnen ska längta tills nästa sim- tillfälle och därför är våra ledord: Lekfullhet och glädje att få röra sig i vatten!
Det är viktigt att välja rätt simskolenivå för barnet. Barnet ska klara av alla förkunskapskrav utan hjälpmedel. Tänk på att inte välja ett för högt nivå till ert barn. Barn utvecklas i väldigt olika takt, därför behöver vissa gå en simkurser (nivå) flera gånger för att klara målen och kunna gå vidare till nästa nivå. Det är inte ovanligt att gå om ett nivå flera gånger.
Vi erbjuder även simskola för vuxna, både för nybörjare och erfarna simmare med 8 deltagare/grupp.
For all information in english, please read this document.

Anmälan

Sommarsimskola 2024
Vecka 25 och 26 (8 tillfällen)
Anmälan öppnar 5 juni under förmiddagen på denna länk.

Anmälningen och betalningen är bindande och vi återbetalar inte. Läs därför kunskapskraven i beskrivningen nedan INNAN anmälan görs.
Priset för barnsimskolan är 1500 kr för 8 tillfällen. Lektionerna är 30 minuter.
Frågor? Maila oss på simskola.delphinen@actic.se eller ring +46(0)46131578.
Schema
Måndag-torsdag

09:00– 09:30 Baddare Grundkurs
09:30 – 10:00 Baddare Grundkurs
10:00 – 10:30 Baddare Fortsättningskurs
10:45 – 11:15 Pingvinen
11:15 – 11:45 Fisken Grundkurs
12:45 – 13:15 Fisken Fortsättningskurs

Våra simkurser
 • Baddare Grundkurs 5-6 år

  Förkunskapskrav: inga förkunskapskrav. Barnet måste kunna bottna på den grunda delen (90 cm). Simglasögonen är EJ tillåtet. Utan föräldrar. Mål: Vattenvana samt med att doppa hakan, öronen och huvudet, bubbla med munnen, hoppa från kanten, glida och livräddning. Allt sker på den grunda delen av bassängen.

 • Baddare Fortsättning 5-6 år

  Förkunskapskrav: Doppa huvudet, bubbla i vattnet, hoppa från kanten på det grunda, glida på det grunda. Mål: Vattenvana i den djupa delen av bassängen, hoppa från kanten på det djupa och glida samt bubbla på det djupa. Flyta båda på mage och rygg, rotera mellan dessa två lägen samt livräddning. Barnet måste kunna bottna på den grunda delen (90 cm). Simglasögonen är ej tillåtet. Utan föräldrar

 • Pingvinen 6+ år

  Förkunskapskrav: Doppa huvudet, hoppa från kanten, glida och flyta på rygg och mage på både grunt och djupt vatten. Mål: Lära sig bensparken som är grunden till att lära sig crawl. Hoppa från kanten och simma 10m i magläge och ryggläge både på det grunda och det djupa, flyta i 10 sekunder och hämta upp ett föremål från botten med händerna samt livräddning. Barnet måste kunna bottna på den grunda delen (90 cm). Simglasögon är ej tillåtna. Utan föräldrar.

 • Fisken Grundkurs - Fokus på crawl 8+ år

  Förkunskapskrav: Simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10 sekunder, hämta föremål från botten med händerna (grunt vatten), rotera från magläge till ryggläge på både grunt och djupt vatten. Mål: Lära sig grunderna till crawl. Fokus ligger på tekniken för crawl och ryggsim. Lära sig dykning, djupvana samt med att plocka upp föremål från botten på det djupa samt livräddning. Simglasögon rekommenderas. Utan föräldrar.

 • Fisken Fortsättning - Fokus på crawl 8+ år

  Förkunskapskrav: Simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10 sekunder, hämta föremål från botten med händerna, rotera från magläge till ryggläge, dyka. Allt på både grunt och djupt vatten. Mål: Finslipa tekniken i dykning för att sedan övergå till längdssimning. Målet är att först simma 25 m valfritt simsätt på och sedan 50 m på mage samt 25 m på rygg. Livräddning. Simglasögon rekommenderas. Utan föräldrar. Nivån passar även för de som har gått Grodan tidigare och vill få bättre teknik i crawl eller ryggsim.

 • Grodan – Fokus på bröstsim 8+ år

  Förkunskapskrav: på det grunda och det djupa: simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10s, hämta föremål från botten med händerna (grunt vatten), rotera från magläge till ryggläge Utan föräldrar. Nivån passar även för de som har gått Hajen eller Fisken tidigare och vill få bättre teknik i bröstsim. Mål: Förbättra tekniken i bröstsim. Kunna simma 25 m bröstsim samt 25 m ryggsim med liksidiga arm- och bentag. Livräddning.

 • Vuxen - Lär Dig Simma Bröstsim 18+ år

  Förkunskapskrav: på det grunda och det djupa: simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10s, hämta föremål från botten med händerna (grunt vatten), rotera från magläge till ryggläge Utan föräldrar. Nivån passar även för de som har gått Hajen eller Fisken tidigare och vill få bättre teknik i bröstsim. Mål: Förbättra tekniken i bröstsim. Kunna simma 25 m bröstsim samt 25 m ryggsim med liksidiga arm- och bentag. Livräddning.

 • Vuxen - Lär Dig Simma Bröstsim 18+ år

  Förkunskapskrav: Simma 150 m varav 50 m på rygg. Mål: Lära sig grunderna, vattenläge, rotation, benspark, armtag och andning. Att skapa en så avslappnad och naturlig simteknik som möjligt. Vi jobbar individuellt, så både nybörjare i crawl samt de som vill finslipa tekniken är välkomna. Simglasögon rekommenderas. Den här gruppen är inte lämpligt för personer som aldrig har simmat förut.

Övrig information

 • Vattentemperatur: 27 grader
 • Är det så att barnen fryser lätt tipsar vi om att ha med varmdryck till simskolan samt att använda badmössa. (Finns att köpa i receptionen)
 • Om barnen har långt hår rekommenderar vi att de har uppsatt hår alternativ badmössa på sig. För att undvika störmoment under lektionen.
 • Tänk på att duscha innan varje tillfälle, med tvål och schampo.
 • Femte tillfället är det livräddningsvecka. Ha med badkläder och kläder (långärmat och långa byxor). OBS! Badkläder under kläderna.
 • OBS! Ingen påminnelse kommer skickas ut vid kursstart.
Lämning och hämtning:
Vi uppmuntrar föräldrar att lämna simhallen under lektionen. Lämna och hämta gärna barnen ensam för att undvika trängseln.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss