Gruppträning

Aerobic

Aerobicspass med Actic

Klassiska aerobicsteg sätts ihop till en hel koreografi som genomförs till peppande musik. Back to basics! Aerobics består av så kallade block där varje block innehåller olika steg och stegkombinationer. Dessa lägger man sedan ihop till en härlig koreografi. Varje instruktör sätter sin egen prägel på aerobicspasset och detta gör varje pass unikt i sitt slag.

Gillar du gruppträning så har du förmodligen testar aerobics någon gång, men nu var det kanske länge sedan. Om du vet med dig att du inte varit på en aerobicsklass på flera år vill vi nu peppa dig till att gå dit igen! Det är nämligen ingen slump att aerobics fortfarande, efter mer än trettio år (Jane Fonda gjorde inträde på träningshimlen 1982), finns kvar på gruppträningsscheman i hela Sverige, medan avkommor i form av stripaerobics har varit dagsländor. Klassisk aerobics är nämligen träning som funkar! Men eftersom det alltid har funnits där, som en trogen hund, hamnar passen ofta i skymundan för nyheter som skriker högre. Nu är det aerobicsens time to shine!

Att det är roligt att träna aerobics behöver man kanske inte tillägga. Det är som dans, fast ändå inte. Om du känner att du skulle vilja kunna dansa, men känner dina begränsningar, testa aerobics. Koreografin är enkel och lärs oftast ut i block så att det blir lätt att hänga med. Musiken kommer du att ha mycket hjälp av och kommer att göra att det känns som att du dansar.

Vad är Aerobics?

Aerobics är som hörs på namnet, aerob träning. Det betyder att man arbetar med ett energisystem i kroppen som använder både kolhydrater och fett som energi. Man kan hålla på länge eftersom kroppen hela tiden har tillräckligt med syre för att hålla igång musklerna. Även löpning, simning och cykel är aerob träning och har liksom aerobics massor av hälsofördelar. Till exempel tränar du upp hjärtat och lungorna, du sänker blodtrycket och din vilopuls och ökar din förbränning – bland annat.

På Actic finns, för den mer dansanta, också dansaerobics som är en dansigare version av aerobics. Är du nyfiken på ytterligare en aerobicsliknande träningsform finns också Actic workout där man blandar klassiska aerobicssteg med funktionell styrketräning. Ett riktigt svettparty för dig som vill ha lite mindre koreografi, men ändå röra på hela kroppen till musik.

Oavsett vilket aerobicspass du väljer – ha en riktigt rolig och svettig träningstimme!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar