Core

Vad är Core?

Core är en av Actics förkoreograferade konceptklasser som fokuserar på att stärka hållningsmuskler dvs alla muskler som gör att vi kan sträcka på oss och klara vårt dagliga liv. Under klassen arbetar vi statiska, dynamiska och en del utmanande övningar, till inspirerande musik.

En starkare bål ger bättre hållning

Under ett corepass tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Core är en klass för alla – ”kontorsråttan” och ”elitmotionärer” möter här utmanande övningar som stärker upp och förbättra förutsättningarna oavsett mål.

Magövningar för stabilitet och styrka

Core tränar bålen genom styrkeövningar i dynamiska tempon, under klassen används också flera stabiliserande övningar där bålen tränas genom statiskt utmanande övningar. För att träna säkert är det viktigt att alltid koppla på den inre bålmuskulaturen genom att hitta magspänningen.
Styrkeövningar i klassen påverkar den yttre liggande bålstrukturen, de muskler vi ofta sammankopplar med ett sexpack/rippad mage. Stabilitetsövningar – de övningar som påverkar bålens balanserande förmåga, dvs. att kunna hålla en stark och stabil rörelse/position trots ojämnt fördelad yttre kraft. T.ex. stabilitetsövningen Plankan.

Ett gruppträningspass skapat av proffs

För att du ska känna dig trygg i din träning är Core skapad av gruppträningsspecialister, licensierade personliga tränare och koreograf.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss