Gruppträning

Actic Core

Vad är Actic Core?

Actic Core är en förkoreograferad gruppträningsklass som fokuserar på att stärka våra hållningsmuskler som bland annat ligger runt bål och skuldror. Vi arbetar statiska och dynamiska övningar till inspirerande musik.

En starkare bål ger bättre hållning

Under ett corepass tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning.

Magövningar för stabilitet och styrka

Actic Core tränar bålen genom styrkeövningar i dynamiska tempon, under klassen används också flera stabiliserande övningar där bålen tränas genom statiskt utmanande övningar. För att träna säkert är det viktigt att alltid koppla på den inre bålmuskulaturen genom att hitta magspänningen.

Styrkeövningar i klassen påverkar den yttre liggande bålstrukturen, de muskler vi ofta sammankopplar med ett sexpack/rippad mage. Stabilitetsövningar – de övningar som påverkar bålens balanserande förmåga, dvs. att kunna hålla en stark och stabil rörelse/position trots ojämnt fördelad yttre kraft. T.ex. stabilitetsövningen Plankan.

Ett gruppträningspass skapat av proffs

Actic Core skapas av våra gruppträningsspecialister, licensierade personliga tränare, koreograf och en legitimerad sjukgymnast rådfrågas vid behov.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden