Gruppträning

Core

Vad är Core?

Core är en förkoreograferad gruppträningsklass som fokuserar på att stärka hållningsmuskler – alla muskler som gör att vi kan sträcka på oss och klara vårt dagliga liv. Under klassen arbetar vi statiska och dynamiska med en del lite utmanande övningar till inspirerande musik.

En starkare bål ger bättre hållning

Under ett corepass tränar vi upp bålen; musklerna som stabiliserar vårt centrum som är länken till alla rörelser vi gör. Träning av bålen förbättrar vår hållning och vi får en lättare vardag, förebygger skador och värk samt att vi med en bra hållning också får ut mer av annan träning. Core är en klass för alla – ”kontorsråttan” och ”elitmotionärer” möter här utmanande övningar som stärker upp och förbättra förutsättningarna oavsett mål.

Magövningar för stabilitet och styrka

Core tränar bålen genom styrkeövningar i dynamiska tempon, under klassen används också flera stabiliserande övningar där bålen tränas genom statiskt utmanande övningar. För att träna säkert är det viktigt att alltid koppla på den inre bålmuskulaturen genom att hitta magspänningen.

Styrkeövningar i klassen påverkar den yttre liggande bålstrukturen, de muskler vi ofta sammankopplar med ett sexpack/rippad mage. Stabilitetsövningar – de övningar som påverkar bålens balanserande förmåga, dvs. att kunna hålla en stark och stabil rörelse/position trots ojämnt fördelad yttre kraft. T.ex. stabilitetsövningen Plankan.

Ett gruppträningspass skapat av proffs

För att du ska känna dig trygg i din träning är Core skapad av gruppträningsspecialister, licensierade personliga tränare, koreograf och legitimerad sjukgymnast.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar