Inspiration

Vardagsmotion gör gott för både kropp och själ

Actic ger dig 10 fördelar med träning

Att träning är bra för oss människor är ingen nyhet. Vi gör vår kropp en stor tjänst om vi motionerar regelbundet och detta behöver inte betyda att du spenderar timmar på gymmet och lyfter vikter tills du kryper ut hem på dina knän. Din träning ska passa din vardag och dina förutsättningar. Den dagliga vardagsmotionen som raska promenader och att gå upp för trapporna i stället för att åka hiss ger också riktigt bra effekt, så hitta den träning som fungerar för dig! Genom att motionera regelbundet hjälper vi vår kropp att behålla styrka och smidighet och vi mår även bättre mentalt om vi tränar. Annie Karlsson Dragstra, personlig tränare på Actic Kalmar, berättar här vilka fördelar det finns med träning och hur din kropp mår vid regelbunden motion.
1) Du blir gladare! De flesta av oss har säkert upplevt den där härliga tröttheten efter ett träningspass som får oss att känna oss glada och fyllda av energi. Den energin kommer från endorfiner som har uppstått på grund av din fysiska aktivitet.
2) Förbättrar minnet och inlärningsförmågan: Ge dig själv tid att träna under eventuella tentaperioder eller krävande perioder i vardagslivet. Detta kommer att hjälpa dig med din inlärningsförmåga och du får dessutom en liten paus för att röra på dig och få ny energi.
3) Förbättrad kondition: I våra liv ställs vi inför dagliga utmaningar, en god kondition hjälper dig att orka med vardagen och gör att du kan njuta av tillvaron.
4) Ökad styrka: En ökad styrka i kroppen motverkar olika typer av skador och gör dessutom att vi enklare klarar av vardagens lite mer fysiskt påfrestande delar.
5) Stärker skelettet: Vår benuppbyggnad ökar om vi utsätts för stötar och tryck. Detta innebär att styrketräning är riktigt bra för vårt skelett och vi behöver inte lyfta jättetungt för att skelettet ska påverkas. Styrketräning efter dina förutsättningar ger riktigt bra effekt!
6) Stärker leder och ligament: Starka leder och ligament stärker vår kropp så att vi kan stå emot fysiska påfrestningar.
7) Ökad energiomsättning: Hjälper dig att motverka viktuppgång.
8) Träning = Gemenskap: Det finns en stor social aspekt av träning. Gymmet blir en slags social knytpunkt och du kan träffa nya människor som tycker om samma typ av träning som dig. Att träna tillsammans med någon är väldigt roligt och ger en känsla att du delar din resa tillsammans med någon.
9) Minskar risken att drabbas av sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar: En stark och pigg kropp ger ett starkt hjärta.
10) Sover bättre: Den fysiska utmattningen som träning ger gör att vi sover bättre om nätterna, en kvällspromenad innan läggdags kan därför passa bra om du har svårt att komma till ro på kvällarna

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss