Inspiration

Aktiv som nybliven förälder

Så hinner du med träningen

Det är inte lätt att komma igång med träningen efter att fått barn. Om det var svårt att hålla ett träningsupplägg innan så kan det kännas helt omöjligt nu. Det kan vara svårt att hinna gå på toa så när ska man hinna träna? Kroppen återhämtar sig från förlossningen och de små miraklerna tar upp det mesta av ens vakna tid.
Men, för de flesta av oss så är träningen viktig av ett flertal olika skäl. Därför rekommenderar vi att du börjar med nån form av träning så fort du känner att din kropp är redo. Kolla gärna med medicinsk expertis om du känner dig osäker på hur mycket din kropp klarar av.
Kämpar du med att hitta tid för din träning? Kolla in våra förslag som kanske kan hjälpa dig hitta en lösning som passar dig och ditt liv!

Vakna före alla andra

Många nyblivna föräldrar kämpar med att få tiden att gå ihop. Har du testat att träna tidigt på morgonen? Det är svårt att komma upp ur sängen men det kan vara det perfekta sättet att börja dagen på. Kom upp och träna innan din partner ska iväg och jobba. Det blir lättare om ditt barn sover ok på natten såklart men du kanske ändå vaknar och är upp ändå. Förbered träningsväskan kvällen innan så det blir mindre pyssel på morgonen. 20-30 minuters träning kan räcka för att komma igång och få upp pulsen och frigöra de där härliga endorfinerna som gör att vi mår så bra. Det kommer göra dig gladare och din dag bättre.

Planera in din träning

Tiden för spontanitet är inte riktigt nu. Därför måste du schemalägga när du ska träna. Då är det också troligare att det blir av. Säg åt din partner att hen ska vara ansvarigt för barnet och därför måste vara hemma i tid. Förberedelser gör livet lättare så packning och planering av ditt pass är ett plus!

Planera din träning

Planera din träning innan du ger dig ut kommer göra träningen mer effektiv och du får ut mer kvalitet. Att dyka upp på gymmet utan att veta vad du ska göra kommer inte att ge så mycket. Samma sak med löpning, simning osv. Bestäm ett mål och jobba för det.
Känner du dig inte bekväm med att göra ett träningsupplägg så hitta ett program online eller boka upp en tid med en personlig tränare. Det finns också appar som ger dig färdiga pass att följa. Ge inte upp efter de första gångerna. Lär dig av vad som inte fungerade och få nästa omgång att bli bra istället.

Få det att funka

Tipsen kommer från Actics träningskompis Najell. Med deras smarta produkter är det lättare att hålla igång som nybliven förälder. Varför inte ta med dig din bebis på en powerwalk i en smart bärsele? Eller låta ditt barn sova sött i en SleepCarrier medan du kör ett yogapass hemma på mattan?

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss