Inspiration

5 roliga parövningar

Parövningar som går att göra utomhus med en kompis

Att träna ihop är ett ypperligt tillfälle att umgås med våra nära och kära. Att träna parövningar tillsammans med en kompis eller familjemedlem har många fördelar; det blir enklare att komma igång med träningen om ni hjälper varandra, du tränar mer effektivt när du har sällskap och det är framförallt mycket roligare!
Här tipsar vi om smarta parövningar som du och din kompis kan köra ihop utomhus.

1) Knäböj med hopp

Ställ er mitt emot varandra i en höftbred position med fötterna. Med en spänd bål och en rak rygg utför ni sedan ett knäböj genom att sätta er bakåt med rumpan. Pressa er sedan hela vägen upp i ett hopp och en rejäl highfive! Här får du träna ben, rumpa och din spänst.

2) Armhävning med high five

Ställ er mitt emot varandra i utgångsläget för en armhävning. Utför armhävningen genom att sänka kroppen ner mot marken och pressa er sedan upp medan ni behåller en spänning i bålen och en rak kropp. När ni kommer upp så ger ni varandra en high five för att sedan utföra en ny armhävning och sedan göra samma sak med andra handen.

3) Jägarställning

Ställ er rygg mot rygg och hitta ett stöd mot varandras ryggar. Sedan sjunker ni ner så att ni hamnar i en 90 graders vinkling i knäleden. Stå lutade mot varandra och se hur länge ni kan stå. Se till att ni alltid står i 90 graders vinkling, det är där benen får jobba som mest!

4) Axelpress och latsdrag

I denna övning får ni turas om vem som ska utföra rörelsen och vem som ska agera motstånd. Du som ska utföra övningen ställer dig på knä och sträcker armarna ovanför huvudet så att armbågsleden hamnar i en 90 graders vinkling. Medhjälparen håller i din händer och din uppgift är nu att pressa dina armar uppåt medan din medhjälpare gör allt för att hålla emot. Här får du träna dina axlar. När du sedan ska sänka ner dina armar skapar din medhjälpare motstånd genom att försöka hålla emot på vägen ner. I denna rörelse får du träna din rygg. Rotera sedan så att båda två får testa att utföra rörelsen och vara motstånd.

5) Situps med high five

Detta är en passande magövning när man tränar tillsammans med någon. Lägg er ner och hitta en spänning i bålen. En av er sätter sina fötter utanför den andras fötter och klämmer till lite så att ni hittar ett stöd mot varandra. Placera händerna vid öronen och pressa överkroppen uppåt med hjälp av bålen. När ni kommer upp ger ni varandra en stor high five med bägge händerna för att sedan komma tillbaka till marken i en kontrollerad rörelse.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss