Inspiration

Träna hemma

Snabba pass för styrka & flås

Om du nu har laddat hemmagymmet med sköna redskap har du alla möjligheter att sköta din träning på hemmaplan om livet inte tillåter ett besök på gymmet vissa dagar eller under en period.
Här kommer övningar med de redskap som fanns med i artikeln Bygg ditt eget hemmagym och två olika upplägg för att du ska kunna jobba med både styrkan och flåset.

Pass 1: Styrkefokus

Det här är en så kallad EMOM, every minute on the minute. Det innebär att du sätter igång en klocka och kör den första övningen så många repetitioner som står. Sedan vilar du tills det har gått en minut och då börjar du på nästa övning. Du börjar alltså hela tiden på en övning när en ny minut börjar, resten av tiden vilar du. Du ska hålla på i 20 minuter och köra fem varv av dessa fyra övningar:

Minut 1: Kettlebell swing
Minut 2: 10 Russian twist/ sida
Minut 3: 10 bencyklingar/sida
Minut 4: 10–12 enarmsrodd/sida

Pass 2: Flås och styrka

Här har vi att göra med en så kallad AMRAP, as many rounds as possible. Det innebär att du kör cirkeln varv på varv, utan någon direkt vila mellan övningarna, så många varv du hinner på vald tid (minst 15 minuter). Om du blir trött är det bättre att du tar ett par extra andetag mellan varje övning än att du tar en lång paus.

6 goblet squat
6 russian twist
30 sekunder burpees
6 KB crunch
6 enarmsrodd/sida
30 sekunder burpees
Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss