Inspiration

Intervju med Angelica Eichler, Head of Design på Casall

Casall är ett svenskt märke med över 30 år i branschen. De har en stark övertygelse om att mode och träning går hand i hand. Med ett holistiskt synsätt på hälsa arbetar tillsammans med några av världens bästa personlig tränare, läkare och hälsoexperter för att ta professionella sportkläder och träningskläder för både professionella och vardagliga idrottare. I allt de gör finns en stor respekt för miljön och vår planet.

Vi är nyfikna på hur höstens träningsmode och trender kommer se ut och har fått möjlighet att ställa några frågor till Angelica Eichler Head of Design på Casall!

Vilka trender ser vi i höstens träningskläder?

Höstens kollektion är baserad på en naturnära och tidlös färgskala som tillsammans med ett par accentfärger skapar en rad härliga färgkombinationer. Det senaste året har för de flesta varit en påfrestande tid, och därför var det viktigt för oss att skapa en kollektion som bjuder in till sinnesro men också optimism och träningsglädje. Relationer till våra hem, arbetsplatser och vänner har förändrats och utifrån restriktioner har nya rutiner vuxit fram. Vi har tagit fram en kollektion med produkter som tar dig från jobb, till träning, till skola och som oavsett aktivitet ska vara lika bekväm som snygg. Mellan dessa olika behov och sinnestillstånd växte inspirationen fram till ett sortiment av allt ifrån supertekniska produkter som Curves Up ®, till fantastiskt mjuka svettis-set. Detta är en kollektion som du vill ha på dig hela dagen, varje dag. Före, under och efter träning.

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man köper sin träningsgarderob?

Det är väldigt viktigt att man är bekväm när man tränar och inte störs av hur kläderna man har på sig beter sig eller hur de sitter. Därför tycker jag att det viktigaste är att välja träningskläder med bra passform som är utvecklade för att röra sig obehindrat i. Träningskläder utsätts för mycket slitage genom svettiga träningspass, smutsiga golv och många tvättar, så välj kvalitet och plagg med omsorg så att kläderna håller sin passform och funktion länge. Dessutom tycker jag att det är roligare att träna i kläder som inte bara sitter bra, utan som också ser bra ut. Jag får mycket motivation av fina träningskläder!

Miljö och hållbarhet är en viktig del av ert varumärke, hur speglar sig det i era kläder och produkter?

Hållbarhet har sedan länge varit en viktig och självklar del av Casalls DNA. Vi jobbar i nära samarbete med våra leverantörer för att ta fram bättre material med mindre miljöpåverkan och ökad livslängd. Vi har kommit långt i att erbjuda våra kunder återvunna och organiska fibrer i våra textiler och nu har vi en hållbarhetsgaranti på vissa produkter där vi garanterar livslängd efter antal tvättar. På våra träningsredskap är vi ledande på hållbarhet och arbetar mycket med återvunna material och naturmaterial som bambu och kork.

Hur viktigt är det för träningen i sig att ha rätt träningskläder?

Superviktigt! Tights som glider ner och sömmar som skaver kan förstöra ett helt träningspass. Det viktigaste är att man känner sig bekväm och snygg i de kläder man har på sig när man tränar, men jag vill verkligen trycka på vikten i att välja rätt sport-BH utefter aktivitet. Väljer man en BH av hög kvalitet så kommer den hålla både passformen och sin funktion under många år!

Beskriv ett av era mest tekniska plagg och vilka fördelar de har?

Sculpture-serien är en stor personlig favorit när det kommer till våra mest tekniska utvecklingar. Tightsen är konstruerade av två av våra mest avancerade italienska premiumtyger som är sammanfogade med diskreta laminerade sömmar. Ytan har en nästintill keramisk look vilket gör att de både känns och ser väldigt exklusiva ut. Efter att ha samlat konsumentfeedback i tex recensioner har vi förfinat Sculpture ytterligare och lanserat Sculpture 2.0! Passformen är nu ännu bättre och tyget är utvecklat i återvunna fibrer. Dessutom har vi efter slitagetester valt att lansera en hållbarhetsgaranti vilket garanterar att Sculpture 2.0 ska hålla sin lyxiga känsla och passform i 200 tvättar -minst!

Hur går det till när en kollektion skapas?

Vi börjar att skissa på våra kollektioner ungefär 18 månader innan den går att köpa som kund. På så vis kan vi säkerställa att varje ny utveckling får den tid som krävs för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Vi gör en gedigen research på trender inom både träning och mode som tillsammans med feed-back från våra kunder får kollektionerna att växa fram.

Ge oss 3 måsten i höstens träningsgarderob?

• Sculpture 2.0 Tights
• Iconic Sports Bra
• Oversized Zip Hoodie

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss