Inspiration

Hitta din träningsrutin!

Träningsrutin – ett måste för att hålla i träningen!

Vi är många som kommer igång med träningen bra i början av året. Men allt eftersom tiden går kan motivationen svaja och gymbesöken blir allt färre. En stor anledning till detta är bristen av en rutin. Det gäller att få in en träningsrutin i vardagen – då är det betydligt lättare att hålla i och träna kontinuerligt under hela året. Att få in en rutin kan vara svårare och ta längre tid än man tror och enligt forskning* tar det minst 60-90 dagar för en ny vana att bli en rutin!
Därför har vi listat våra bästa tips för hur du ska skapa en träningsrutin!

1. Planera din träningsvecka

Gör en planering för din träning under veckan och skriv in det i din kalender. Detta för att se till att du har avsatt tid för träning. Försök få in åtminstone 20 minuter varje dag – en snabb promenad eller ett snabbt pass på gymmet. All träning är bra träning.

2. Anpassa din träning efter ditt schema

Planera din träning så att den passar in i din vardag. Har du dåligt med tid på kvällarna då kanske morgonträning passar bättre, eller varför inte lunchträning? Anpassa din träning som enkelt kan utföras där det passar under dagen.

3. Träna med en vän

En sak som kan hjälpa till med motivationen är att träna tillsammans med någon. Då kan ni hjälpa och peppa varandra med träningen. Så kolla med vänner, kollegor partner eller varför inte en förälder om ni ska börja träna ihop. Det kan räcka med något pass i veckan!

4. Bekväma träningskläder

Att känna sig bekväm och snygg kan göra mycket för både motivationen och känslan när du tränar. Så om du inte har träningskläder du är bekväm och känner dig snygg i, unna dig lite nya!

5. Packa väskan dagen innan

Packa alltid träningsväskan dagen innan och ställ den vid ytterdörren. Du minskar risken för att glömma träningskläderna hemma, samt att du slipper stresspacka träningsväskan på morgonen.

6. Tvätta direkt

Skjut inte upp utan ta hand om dina träningskläder direkt när du kommer hem från träningen. Att rota efter smutsiga träningskläder i tvättkorgen när du ska träna ökar risken för att du inte tar dig iväg till gymmet.

7. Träning ska vara kul

Våga prova och testa nya saker! Om du inte tycker att träningen är rolig är det svårare att hålla i träningen. Därför kan det vara bra att testa olika träningsformer. Kanske hittar du ditt nästa favoritpass genom att testa ett nytt gruppträningspass? Hitta det du tycker är kul genom att utforska och testa nya träningsformer!

*Källa:
Phillippa Lally, Cornelia H. M. van Jaarsveld, Henry W. W. Potts andJane Wardle (2010). How are habits formed: Modelling habit formation in the real world. European Journal of Social Psychology, Volume 40, Issue 6, pages 998–1009, October 2010
Steel, P. (2007). The nature of procrastination: a meta-analytic and theoretical review of quintessential self-regulatory failure. Psychological bulletin, 133(1), 65-94

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss