Inspiration

Avsluta med en pulstopp!

Fem minuter som gör skillnad

Brukar du känna dig lite otillfredsställd efter ett rent styrkepass på gymmet? Eller gillar du att köra ren styrka men känner att du också vill ha lite bättre flås? För att få svetten att rinna och pulsen att dra upp i taket behövs inte många minuter så varför inte lägga in ett mini-pulspass i slutet på dina pass för att verkligen köra slut på dig? Här kommer några förslag, men sedan är det bara att låta fantasin löpa och hitta på egna minipass.

Burpee-utmaning

10 burpees
1 goblet squat (knäböj med vikt framför dig på bröstet)
9 burpees
2 goblet squats
8 burpees
3 goblet squats
7 burpees
4 goblet squats
6 burpees
5 goblet squats
5 burpees
6 goblet squats
4 burpees
7 goblet squats
3 burpees
8 goblet squats
2 burpees
9 goblet squats
1 burpee
10 goblet squats
Det går såklart bra att byta dina goblet squats mot vanliga airsquats utan vikt.

Tabata

Tabataintervaller innebär åtta varv av 20 sekunder maximal ansträngning följt av 10 sekunder total vila. Här kan du själv välja vilken pulshöjande övning som helst, till exempel sprinter på löpband (hoppa upp på kanten på löpbandet under vilan), höga knän, skridskohopp, burpees, upphopp, boxhopp, thrusters… Tänk på att det är maximal ansträngning under de 20 sekunderna. Inget mesande.
 

Roddintervaller

Ett favoritpass att avsluta med. Här får du både bål och flås i ett. Varva 30 sekunder rodd på roddmaskin med 30 sekunder statisk planka. Kör så många intervaller du känner att du vill och hinner, men 10 intervaller per övning är en bra final.

Kettlebellkombo

Här har du ett antal repetitioner av ett antal övningar som ska göras. Du får byta övning när du vill, men kom ihåg hur många repetitioner du har kvar. Vila så lite som möjligt under passet.
60 kettlebellsvingar
60 utfallssteg med kettlebell i gobletposition
60 upphopp

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss