Inspiration

Årets gruppträningsinstruktör – Sofie Näslund

Vi är så glada men framförallt stolta över att kunna säga grattis till Sofie Näslund som igår vann priset året gruppträningsinstruktör på Fitnessfestivalen Guldhjärtat - en festival som hyllar outtalade träningshjältar. Sofie är gruppträningsinstruktör på Actic City och Actic Hemsta i Gävle. Inte nog med det så är hon även master trainer för Actic Acadamy – vilket innebär att hon är med och tar fram gruppträningsklasser som sedan körs på våra gym runt om i landet.

Vi tog chansen och prata med Sofie om vad vinsten betyder för henne och vad hon älskar med gruppträning.

Hur känns det och hur ska du fira vinsten?

Jag är oerhört glad och tacksam. Det finns så många duktiga instruktörer i Sverige. Det är en ära att blivit nominerad – och överrumplande att vinna. Vi gladde oss hemma i familjen igår – och idag blev jag firad av personal och medlemmar på min lunchklass.

Vad tror du gjorde att du vann?

Jag har instruerat på samma anläggning i Gävle i många år och medlemmarna är oerhört engagerade i gruppträningen. Och jag tror de ser mitt engagemang för just gruppträning, både vad gäller mina egna klasser men också t ex för utveckling av nya instruktörer. Det är nog en av anledningarna till att jag blev nominerad. Jag är mer osäker kring – och nyfiken på – hur juryn gjorde sitt urval bland finalisterna.

Vad är det du älskar med att vara gruppinstruktör?

Jag älskar att ge deltagarna en upplevelse i gruppträningssalen. Inte bara övningar och träning, utan det där lilla extra. Den beroendeframkallande delen av gruppträning. Magin. Rörelseglädjen. Välmåendet. Peppen. Samhörigheten.

Hur tycker du en bra gruppträningsinstruktör ska vara under ett pass?

Oj, svårt! Jag brukar säga ödmjukhet. Det kommer man långt med. Men att vara förberedd är också viktigt. Och att man som instruktör är inkluderande. Jag själv blir inspirerad av ett kraftfullt rörelseuttryck – energin liksom.

Vad leder du för typ av gruppträningspass?

Jag har haft en varierande repetoar över åren. Jag började som traditionell step- och aerobicsinstruktör på 90-talet. I nuläget instruerar jag Les Mills-concept (BodyBalance, BodyPump och BodyAttack) och PowerStep (där jag är master trainer), men även Step, Tabata och Zone.

När du inte instruerar gruppträning vad gillar du att träna då?

När jag inte instruerar gruppträning, gillar jag att träna gruppträning. (Möjligen också att få egen träning med PT eller åka skidor utför, men annars är det gruppträning som är min grej.
 
Du som inte bor i Gävle men vill köra ett pass tillsammans med Sofie kan testa ett av hennes pass i Actic appen!
 
Motivering till vinsten:
En gruppträningsintruktör som får en att älska att träna. På passen har hen fullständig kontroll och kan därför lägga ett sånt otroligt engagemang till att peppa och instruera alla deltagare på klasserna. Varje deltagare känner sig sedda, välkomna och speciella vilket även det bidrar till att man tar ut sig ännu mer under passen. Det går inte att stå emot energin som sprids i lokalen och det spelar ingen roll vilket humör man är på när man komma till passen för man går alltid därifrån med humöret på topp. När man inte tror att man klarar mer så kommer den här instruktören och motbevisar en varje gång. Energin och kraften som förmedlas går inte att beskriva, den måste upplevas!

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss